Σύλληψη 2 δημοσιογράφων που πέταξαν drone πάνω από το Wiesn

- Advertisement -

Δύο δημοσιογράφοι από τη Σερβία παραβιάζουν τη ζώνη απαγόρευσης πτήσεων και συλλαμβάνονται

Μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων ισχύει σε ακτίνα περίπου 5,5 χιλιομέτρων γύρω από το Oktoberfest, σε ύψος μέχρι δέκα χιλιομέτρων. Οι παραβάσεις μπορεί να κοστίσουν ακριβά.

Ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από το Oktoberfest: η αστυνομία παρακολουθεί τα πάντα

Μια περίπολος της αστυνομίας του Wiesn παρατήρησε ένα drone να αιωρείται στον αέρα πάνω από τη σκηνή του Schottenhamel το απόγευμα της Κυριακής. Ο χειριστής καθόταν στον κήπο με τις μπύρες και έλεγχε το αεροσκάφος από εκεί μέσω τηλεχειριστηρίου.

Οι αστυνομικοί έκαναν έλεγχο σε έναν 44χρονο άνδρα και τη σύντροφό του (45 ετών), και οι δύο άνδρες είναι από τη Σερβία και δήλωσαν ότι ήταν δημοσιογράφοι.

Ο 45χρονος είχε λάβει σχετική εντολή από το αφεντικό του. Και στους δύο άνδρες απαγγέλθηκαν κατηγορίες για αδίκημα βάσει του νόμου περί αεροπορίας, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, καθώς ισχύει απαγόρευση υπερπτήσεων σε ολόκληρη την περιοχή του φεστιβάλ από τις 17 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου, η οποία επηρεάζει επίσης τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη κάθε τύπου και μεγέθους.

Η απαγόρευση πτήσεων θα παρακολουθείται αυστηρά από την αστυνομία.

Επειδή οι δύο δημοσιογράφοι δεν έχουν μόνιμη κατοικία στη Γερμανία, έπρεπε και οι δύο να καταβάλουν εγγύηση ύψους περίπου 1.000 ευρώ.

πηγή : https://www.grland.info/syllipsi-2-dimosiografon-petaksan-drone-pano-wiesn/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ