Τέρας του Λοχ Νες: Ξεκινά η μεγαλύτερη έρευνα των τελευταίων ετών με drones και θερμικές κάμερες

- Advertisement -

Ξεκινά η μεγαλύτερη έρευνα των τελευταίων ετών με drones και θερμικές κάμερες για το «πολυδιαφημισμένο» τέρας του Λοχ Νες.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, το προσωπικό του πρόσφατα ανανεωμένου Κέντρου Loch Ness Centre στο Drumnadrochit έχει συνεργαστεί με μια ομάδα ανεξάρτητων και εθελοντών ερευνητών, την Loch Ness Exploration (LNE), για να πραγματοποιήσει τη μεγαλύτερη έρευνα επιφανειακών υδάτων εδώ και περισσότερα από 50 χρόνια.

Το κέντρο αναζητά εκκολαπτόμενους κυνηγούς της Νέσι για να συμμετάσχουν στην έρευνα, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 26-27 Αυγούστου.

Η έρευνα αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη του είδους της από τότε που το Γραφείο Έρευνας του Λοχ Νες μελέτησε τη λίμνη για ίχνη του μυθικού τέρατος το 1972.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, θα αναπτυχθεί τοπογραφικός εξοπλισμός που δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ στο παρελθόν στη λίμνη για να αποκαλυφθούν τα μυστικά των μυστηριωδών υδάτων.

Μεταξύ αυτών, θα είναι μη επανδρωμένα αεροσκάφη που θα παράγουν θερμικές εικόνες του νερού χρησιμοποιώντας υπέρυθρες κάμερες, καθώς πιστεύεται ότι η παρατήρηση της θερμότητας από ψηλά θα μπορούσε να αποτελέσει ένα κρίσιμο στοιχείο για τον εντοπισμό τυχόν περίεργων ανωμαλιών.

Ένα υδρόφωνο θα χρησιμοποιηθεί επίσης για την ανίχνευση ακουστικών σημάτων κάτω από το νερό, ακούγοντας για τυχόν φωνές που μοιάζουν με τις φωνές της «Νέσι», καθώς και άλλη τεχνολογία που θα μπορούσε να αποδειχθεί χρήσιμη στην έρευνα.

Το Κέντρο του Λοχ Νες βρίσκεται στο παλιό ξενοδοχείο Drumnadrochit, όπου λέγεται ότι η διευθύντρια Aldie Mackay ανέφερε ότι είδε ένα «υδάτινο θηρίο» στο Λοχ Νες πριν από 90 χρόνια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ