Τα νέα περιπολικά θα έχουν και drone!

- Advertisement -

Το πρώτο περιπολικό της Lucid με drone αποκαλύφθηκε στην Έκθεση Άμυνας και Ασφάλειας στην πρωτεύουσα Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Lucid Motorsμε τις τιμές και τις παραγγελίες των αυτοκινήτων της -ηλεκτρικά γαρ- δεν πτοείται και προχώρησε στην ενίσχυση της αστυνομίας των Σαουδαράβων, όντας έτοιμη να δώσει αυτοκίνητα σε οποιαδήποτε αστυνομία του κόσμου και αν είναι έτοιμη να δώσει κάμποσες χιλιάδες ευρώ.

Σημειώστε βέβαια πως το ξεκίνημα έγινε εύκολα από την Σαουδική Αραβία, αφού το 61% των μετοχών της αμερικανικής εταιρείας ανήκει στην τοπική κυβέρνηση.

Αυτό που μαγνητίζει αμέσως το βλέμμα στο εξοπλισμένο για την αστυνομία Air, είναι η συσκευή στην οροφή, η οποία λειτουργεί ως πολλά παραπάνω από απλά φώτα και σειρήνα.

Συγκεκριμένα, είναι κομιστής ενός ιπτάμενου drone. Μάλιστα, με το πάτημα ενός διακόπτη, η συσκευή ανοίγει και εκκινεί το drone.

Οι πρώτες φωτογραφίες του περιπολικού Lucid Air δημοσιοποιήθηκαν στο X (πρώην Twitter) από γνωστή ιστοσελίδα της χώρας, το Saudi Project. Λίγο μετά, ένα αποκαλυπτικό βίντεο δημοσιοποιήθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών της Σαουδικής Αραβίας.

Φωτογραφίες από το εσωτερικό του αυτοκινήτου δεν έχουν δημοσιευτεί ακόμα, αλλά υποθέτουμε ότι η Lucid τροποποίησε την καμπίνα όσο χρειαζόταν, ώστε να είναι ιδανική για τις ανάγκες των ενόπλων δυνάμεων.

Φυσικά, μέρος του εξοπλισμού υποθέτουμε πως θα είναι οι έξτρα οθόνες και η ραδιοεπικοινωνία. Πιθανότατα βέβαια, κάποια από αυτά να έχουν ενσωματωθεί στην οθόνη του infotainment.

Εντός των επόμενων ημερών, αναμένουμε αναλυτικές φωτογραφίες του αυτοκινήτου, αφού μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου θα έχει τελειώσει η Έκθεση όπου παρουσιάστηκε.

Δεν γνωρίζουμε ακόμα ποια έκδοση του Air είναι το συγκεκριμένο. Αν θέλει πάντως η αστυνομία να πιάνει τους… ατίθασους με ευκολία, ίσως πρέπει να έχει την έκδοση Sapphire. Σε αυτήν, το Air έχει τρεις ηλεκτροκινητήρες με συνδυαστική απόδοση στους 1.234 ίππουςκαι 1.938 Nm ροπής.

Για να συνειδητοποιήσουμε τι σημαίνουν αυτά τα νούμερα, το Air Sapphire ολοκληρώνει τη διαδικασία των 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 1,89 δευτερόλεπτα, με τελική στα 330 χλμ./ώρα!

Τέλος, αξίζει να υπενθυμίσουμε, ότι η Lucid Motors είναι η μοναδική αυτοκινητοβιομηχανία με εργοστάσιο κατασκευής ηλεκτρικών στη Σαουδική Αραβία.

Το Ταμείο Δημόσιων Επενδύσεων (PIF) της χώρας έχει επενδύσει 10 δισεκατομμύρια δολάρια στην αμερικανική εταιρεία, ώστε η δεύτερη να φέρει εις πέρας το εγχείρημα της μετάβασης από τους θερμικούς κινητήρες στα ηλεκτρικά.

Η Lucid Motors κατασκευάζει αυτοκίνητα στη χώρα της Μέσης Ανατολής από τον Σεπτέμβριο του 2023, αλλά προς τον παρόν, η παραγωγή δεν πάει ιδιαίτερα καλά, καθώς μόλις 800 έχουν κατασκευαστεί μέχρι τώρα.

Το συμβόλαιο πάντως της αυτοκινητοβιομηχανίας με τη Σαουδική Αραβία αφορά την παραγωγή 100.000 ηλεκτρικών σε διάστημα 10 ετών.

Πηγή: https://www.newsauto.gr/news/ta-nea-peripolika-ke-me-drone/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ