Τα ρωσικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας απέτρεψαν επίθεση με drones στο Κρασνοντάρ

- Advertisement -

Τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της Ρωσίας κατέρριψαν αριθμό μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) την ώρα που προσέγγιζαν το διυλιστήριο πετρελαίου Ίλσκι στην περιφέρεια της Κρασνοντάρ κοντά στη Μαύρη Θάλασσα, δήλωσαν σήμερα τοπικοί αξιωματούχοι.

“Ορισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη προσπάθησαν να προσεγγίσουν την περιοχή του διυλιστηρίου Ίλσκι στην Κρασνοντάρ Κράι”, ανέφεραν αξιωματούχοι των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης σε ανάρτησή τους στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram.

“Όλα (τα drones) εξουδετερώθηκαν, η υποδομή των εγκαταστάσεων δεν υπέστη ζημιές”, πρόσθεσαν.

Οι αξιωματούχοι δεν διευκρινίζουν ποιος εξαπέλυσε την επίθεση. Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει την πληροφορία αυτή από ανεξάρτητες πηγές.

Χθες, Σάββατο, η Μόσχα ανακοίνωσε ότι η Ουκρανία έπληξε εγκαταστάσεις πετρελαιαγωγού της στο έδαφος της Ρωσίας. Το Κίεβο δεν αναλαμβάνει σχεδόν ποτέ δημοσίως την ευθύνη για επιθέσεις εντός του ρωσικού εδάφους και των εδαφών που ελέγχουν οι Ρώσοι στην επικράτειά της.

Το διυλιστήριο Ίλσκι, κοντά στο λιμάνι του Νοβοροσιίσκ της Μαύρης Θάλασσας, με δυνατότητα επεξεργασίας περίπου 6,6 εκατομμυρίων τόνων ετησίως, έχει δεχθεί επίθεση αρκετές φορές αυτόν τον μήνα.

πηγή: zougla.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ