Τα Drones απαγορεύονται για το κυνήγι και την ανάκτηση άγριας ζωής στην Ιλινόις, όπως ανακοίνωσε ο IDNR

- Advertisement -

Τα Drones απαγορεύονται για το κυνήγι και την ανάκτηση άγριας ζωής στην Ιλινόις, όπως ανακοίνωσε ο IDNR

Το Τμήμα Φυσικών Πόρων της Ιλινόις (IDNR) έχει εκδώσει μια υπενθύμιση ότι η χρήση ανεπανόρθωτων αεροσκαφών, γνωστών και ως drones, για οποιαδήποτε δραστηριότητα κυνηγιού ή ανάκτησης άγριας ζωής είναι παράνομη στην πολιτεία. Ο IDNR τονίζει ότι η χρήση των drones για το κυνήγι παραβιάζει τις αρχές της δίκαιης κάθαρσης και των αποδεκτών ηθικών πρακτικών κυνηγιού.

Ο Jed Whitchurch, διευθυντής του Γραφείου Επιβολής του IDNR, αναφέρει ότι οι αστυνομικοί της Αστυνομίας Περιβάλλοντος της Ιλινόις θα παρακολουθούν για τη χρήση των drones κατά τη διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου του φθινοπώρου και του χειμώνα. Ενθαρρύνει όλους τους κυνηγούς να εξοικειωθούν με τον Κώδικα Προστασίας Άγριας Ζωής, να ακολουθούν τον νόμο και να έχουν μια ασφαλή και επιτυχημένη κυνηγετική περίοδο.

Η έναρξη των περιόδων κυνηγίου ελαφιού και γαλοπούλας με τοξοβολία στην Ιλινόις σημαίνει την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου του φθινοπώρου. Λόγω αυτού, έχουν γίνει ερωτήματα από το κοινό σχετικά με τη χρήση των drones για ανιχνευτικούς και ανιχνευτικούς σκοπούς. Ωστόσο, ο IDNR επαναλαμβάνει ότι η χρήση των drones για σκοπούς κυνηγιού είναι παράνομη και μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα επιβολή μέτρων επιβολής του νόμου, συμπεριλαμβανομένης της κατάσχεσης και της κατάσχεσης παράνομα χρησιμοποιούμενου εξοπλισμού.

Οι κυνηγοί καλούνται να εξετάσουν τον κώδικα άγριας ζωής της Ιλινόις, ο οποίος διέπει το κυνήγι της άγριας ζωής και τη χρήση ανεπανόρθωτων αεροσκαφών σε αυτές τις περιπτώσεις. Τα σχετικά τμήματα του κώδικα είναι 520 ILCS 5/2.33(i) και 520 ILCS 5/1.2o.

Συνολικά, το μήνυμα του IDNR είναι σαφές: τα drones δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για κανέναν τομέα κυνηγιού ή ανάκτησης άγριας ζωής στην Ιλινόις. Τηρώντας τον νόμο και τηρώντας ηθικές πρακτικές κυνηγιού, οι κυνηγοί μπορούν να συμβάλουν στη διατήρηση και βιωσιμότητα του πληθυσμού άγριας ζωής της πολιτείας.

Πηγή: Τμήμα Φυσικών Πόρων της Ιλινόις (IDNR)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ