Τα drones της Altus ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο

- Advertisement -

Τα τελευταία χρόνια βγαίνουν δυναμικά ελληνικές εταιρείες που σχεδιάζουν και παράγουν μη επανδρωμένα και αναγνωρίζονται στο εξωτερικό και τα προϊόντα τους «πετάνε», είτε στον τομέα της ασφάλειας, ή στον τομέα της επιτήρησης, ενώ ήδη μπαίνουν δυναμικά και στον τομέα της άμυνας.

Το θετικό είναι ότι πλέον και το ελληνικό κράτος έχει αρχίσει να το καταλαβαίνει αυτό και να προωθεί πλέον στις ένοπλες δυνάμεις ελληνικά drones, καθώς όπως έχει αποδείξει η πρακτική πλέον –Ουκρανία, Λιβύη, Αρμενία, Συρία– τα μη επανδρωμένα μπορούν να παίξουν καίριο ρόλο σε μια πολεμική σύγκρουση και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις να είναι καταλυτική η συμμετοχή τους.

Μια τέτοια εταιρεία είναι και η Altus!

Μπορεί η εταιρεία από τα Χανιά να έγινε πάρα πολύ γνωστή όταν η Amazon ανακοίνωσε ότι στο πρόγραμμα της για το «έξυπνο νησί» της Νάξου θα χρησιμοποιηθεί το drone της ελληνικής εταιρείας Altus, Atlas-4, ωστόσο η ιστορία ξεκινά το 2011. Όταν η Altus άρχισε να δραστηριοποιείται στον τομέα των μη επανδρωμένων αεροσκαφών στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας.

Όσοι γνωρίζουν τον χώρο των μη επανδρωμένων καλά ξέρουν ότι πρόκειται για την εταιρεία που εμπιστεύθηκε η EMSA (European Maritime Safety Agency), αλλά και η Organization for Security and Stability in Europe, που τα προϊόντα της χρησιμοποιούν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, ο Στρατός Ξηράς και το Πολεμικό Ναυτικό, η Πυροσβεστική, η Ελληνική Αστυνομία καθώς και άλλοι οργανισμοί και εταιρείες στο εξωτερικό.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει αναπτύξει μια σειρά από πολυκόπτερα και ένα σταθερής πτέρυγας. Τα πολυκόπτερα είναι δικής της σχεδίασης και το σταθερής πτέρυγας το έχει κατασκευάσει σε συνεργασία με μια εταιρεία από την Αμερική. Επίσης απασχολεί επιστημονικό και εξειδικευμένο προσωπικό που προτίμησε να δουλέψει στην πατρίδα του παρά να φύγει στο εξωτερικό.

Atlas5-Altus

Η Altus καλύπτει μια πλειάδα εφαρμογών πέρα από το κομμάτι της άμυνας και ασφάλειας, με εφαρμογές όπως επιτήρηση δικτύων, επιθεωρήσεις κτιρίων και διάφορες άλλες περιβαλλοντολογικές εφαρμογές. Για παράδειγμα, η EMSA (European Maritime Safety Agency) χρησιμοποιεί τα drones της για να μετρά τους ρύπους από καράβια που διέρχονται από ευρωπαϊκά ύδατα. 

Τελευταία έχει αναπτύξει το Mentor που είναι ένα λογισμικό που επιτρέπει την πτήση πολλαπλών συστημάτων σε διάφορες απομακρυσμένες περιοχές και τα οποία μπορεί ένας χειριστής να τα ελέγχει την ίδια χρονική στιγμή σε διαφορετικές αποστολές.

Η εταιρεία είναι 100% ελληνική και διευθύνων σύμβουλος της ALTUS LSA είναι ο Ζαχαρίας Σαρρής.

Πηγή: businessdaily.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ