Τα “zombie drones“ από ταριχευμένα πτηνά είναι γεγονός

- Advertisement -

Η ταρίχευση πτηνών πλέον εξυπηρετεί την κατασκευή εξελιγμένων drone-κατασκόπων. Μια ομάδα επιστημόνων κατάφερε να δημιουργήσει ένα νέο τύπο drone από τα πτώματα νεκρών πουλιών, τα οποία όπως λένε μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση άλλων ζώων ή και ανθρώπων.

Πρόκειται για μια νέα τεχνολογία που αποκαλύφθηκε στο SciTech Forum 2023 του Αμερικανικού Ινστιτούτου Αεροναυπηγικής και Αστροναυπηγικής και στην παρουσίασή του προβλήθηκαν τα ταριχευμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που ονομάζονται “ορνιθόπτερα”.

Τα μη επανδρωμένα αυτά αεροσκάφη διαθέτουν ένα ζευγάρι φτερών και μηχανικούς έλικες που αποσκοπούν στην απομίμηση του τρόπου πτήσης ενός πραγματικού πουλιού. Οι ερευνητές σημειώνουν ότι αρχικά σκόπευαν να χρησιμοποιήσουν συνθετικό υλικό για τα drones, αλλά αργότερα αποφάσισαν να επιλέξουν θανούντα πτηνά για να κάνουν τα drones να φαίνονται πιο ρεαλιστικά.

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι μηχανικοί εφάρμοσαν τρισδιάστατους προσομοιωτές φτερουγίσματος και αεροδυναμικής για να δοκιμάσουν πώς θα πετούσαν τα drones στον άνεμο. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η απομίμηση της πτήσης ενός πουλιού με ένα drone ήταν αρκετά δύσκολη, καθώς δεν φαίνονταν ως πραγματικά φυσικά πτηνά.

πηγή : https://unboxholics.com/news/tech/102743-ta-zombie-drones-apo-tarichevmena-ptina-einai-gegonos

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ