Τεράστιο νεκροταφείο αυτοκινήτων στην Ουκρανία – Δείτε βίντεο από drone

- Advertisement -

Κουφάρια αυτοκινήτων και στρατιωτικών οχημάτων κείτονται στα χώματα της πόλης Ιρπίν, έχοντας πέσει θύματα των ρωσικών βομβαρδισμών.

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η επέλαση των ρωσικών δυνάμεων επί ουκρανικού εδάφους, καταλαμβάνοντας κωμοπόλεις στην περιφέρεια του Χαρκόβου και στο Ντόνμπας.

Δραματικές ήταν οι καταστάσεις που βίωσαν πριν λίγες εβδομάδες και οι κάτοικοι της πόλης Ιρπίν, μόλις 20 χλμ. από το κέντρο του Κιέβου, με εκατοντάδες ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους και πολλά κτίρια να γίνονται ερείπια.

Από τη σφοδρότητα των μαχών δεν γλίτωσαν ούτε τα αυτοκίνητα, πολλά εκ των οποίων έχουν μετατραπεί σε… στάχτη και ως εκ τούτου κάθε προσπάθεια να επανέλθουν στη ζωή μοιάζει εκ των προτέρων άσκοπη.

Τον τραγικό επίλογο που «βίωσαν» εκατοντάδες αυτοκίνητα δείχνει και ένα βίντεο που τραβήχτηκε από drone και τις τελευταίες μέρες κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Πάνω 200 οχήματα (μεταξύ των οποίων και κάποια στρατιωτικά) είναι ατάκτως στοιβαγμένα σε μορφή κουφαριών, σχηματίζοντας ένα λόφο που παραπέμπει σε… νεκροταφείο αυτοκίνητων.

Οι εικόνες από τα διαλυμένα συνιστούν ένα δευτερευούσης σημασίας μακάβριο θέαμα, πολλώ δε μάλλον όταν η ρωσικές επιθέσεις, αρχής γενομένης από τις 24 Φεβρουαρίου, έχουν προκαλέσει τον θάνατο πάνω από 2.000 πολιτών, και τον τραυματισμό πάνω από 3.000 αθώων.

Παράλληλα, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, 5.186.744 Ουκρανοί έχουν εγκαταλείψει τη χώρα, σε μια προσπάθεια να γλιτώσουν από τις εχθροπραξίες.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι η ρωσική εισβολή δεν έχει περάσει απαρατήρητη από την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, με δεκάδες εταιρείες να έχουν αναστείλει τη δραστηριοποίησή τους στη Ρωσία, η οποία έχει πληγεί από τις κυρώσεις της ΕΕ.

Οι τελευταίες έχουν καταφέρει ισχυρό χτύπημα στην εγχώρια αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία όπως έχει αναφέρει πρόσφατα το carandmotor, έχει αναγκαστεί να κατασκευάζει απαρχαιωμένης τεχνολογίας αυτοκίνητα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ