“Το Γεράκι της Μάλτας” με την εναέρια ματιά του Ροδίτη Φίλιππου Φιλίππου

- Advertisement -

Όσοι περάσατε το περασμένο Σ/Κ (15-16/7/23) από την Κολώνα στη Ρόδο θα προσέξατε ένα πολυτελές ιστιοπλοϊκό  σκάφος μήκους 88 μέτρων  να είναι πρυμνοδετημένο στον ομώνυμο λιμένα  φέροντας το όνομα το «Γεράκι της Μάλτας»  . Απαρατήρητα βεβαίως δεν πέρασαν τα πανύψηλα  μήκους 57 μέτρα εντυπωσιακά τρία κατάρτια του,  τα οποία όπως διαβάζουμε είναι  αυτόνομα και περιστρεφόμενα και φιλοξενούν δεκαπέντε πανιά συνθέτοντας μια συνολική επιφάνεια 2400 τετραγωνικών μέτρων τα οποία μπορούν να ελεγχθούν από ένα μόνο άτομο.  

Το σύστημα ελέγχου των πανιών γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά και όχι χειροκίνητα,  χρησιμοποιεί την τεχνολογία Dynarig  η οποία εκμεταλλεύεται στο έπακρο την αιολική ενέργεια  με  οποιαδήποτε εναλλαγή του ανέμου  διαφοροποιώντας  το συγκεκριμένο λόγω του πρωτοπόρου ναυπηγικού σχεδιασμού του  από τα άλλα υπερπολυτελή γιοτ   σ’ ένα από τα  πιο σύνθετα και μεγαλύτερα ιστιοπλοϊκά σκάφη στον κόσμο.  

Το ταξίδι με αυτό το σκάφος αφορά μόνο εκλεκτούς επιβάτες αφού η εβδομαδιαία μίσθωση του αγγίζει το ιλιγγιώδες διόλου ευκαταφρόνητο (για μεγάλα πορτοφόλια)  ποσό των 480. 000€. Εάν αποφασίσετε να ταξιδέψετε με το Γεράκι της Μάλτας  λάβετε υπόψη σας ότι το σκάφος έχει σχεδιαστεί για να φιλοξενεί  12 άτομα  σε έξι  καμπίνες τεχνοτροποίας Art Deco ενώ θα εξυπηρετούνται από 18 άτομα προσωπικό.

 Διαθέτει τον μεγαλύτερο υπαίθριο κινηματογράφο  https://www.luxuryyachtparties.gr/2020/04/29/top-six-superyacht-cinemas/ στον κόσμο αφού στο κάτω πανί του σκάφους προβάλλονται κινηματογραφικές ταινίες εν πλω κάτω από τον έναστρο νυχτερινό ουρανό, δεν είναι τυχαίο ότι το πολυτελέστατο «Γεράκι της Μάλτας» πήρε το όνομά του από την ομώνυμη ταινία του Τζον Χιούστον με πρωταγωνιστή τον μεγάλο Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ .  

Εννοείται ότι οι παροχές που δίνει το σκάφος κατά την διάρκεια του ταξιδιού είναι μοναδικές για τους λάτρεις των υπερπολυτελών γιοτ και  μια επίσκεψη στην ιστοσελίδα https://y.co/yacht/maltese-falcon  της εταιρείας που διαχειρίζεται το σκάφος θα  σας πείσει για πιο λόγο το Γεράκι της Μάλτας έχει κερδίσει πάνω από 18 διακρίσεις, συμπεριλαμβανομένου του τίτλου «Finest Superyacht Ever» από το περιοδικό «Superyacht World» .

Πρόσφατα διαβάσαμε στο «Πρώτο Θέμα» & τον «Ελεύθερο Τύπο»  ότι το Γεράκι της Μάλτας με το εμβληματικό μαύρο γεράκι πάνω στα πανιά του άλλαξε ιδιοκτησία, με τίμημα που ξεπερνά τα 50 εκατ. δολάρια,  το σκάφος, πουλήθηκε  από την  Έλενα Αμβροσιάδου μία από τις 50 ισχυρότερες γυναίκες στο χώρο των hedge funds  στην ιταλική εταιρεία The Italian Sea Group, του Τζιοβάνι Κωνσταντίνο, που δραστηριοποιείται στις αγοραπωλησίες και ναυλώσεις θαλαμηγών μήκους άνω των 100 μέτρων. Η νέα ιδιοκτησία σχεδιάζει να κατασκευάσει το “Maltese Falcon II”  δίνοντας έμφαση στην ανανέωση,  σε λιγότερους ρύπους και θόρυβο  σε μια βιώσιμη περιβαλλοντική έκδοση. 

Να ευχηθούμε καλές θάλασσες και τακτικότερες προσεγγίσεις στο νησί μας.

Κείμενο- φωτογραφίες Φίλιππος Φιλίππου

Πιστοποιημένος χειριστής drone A1/Α3 & A2 κατηγορίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ