Το εντυπωσιακό ναυάγιο Δημήτριος στο Γύθειο από ψηλά

- Advertisement -

Το ναυάγιο του Δημητρίου είναι ένα ελληνικό ναυάγιο διάσημο λόγω της γραφικής του τοποθεσίας σε μια εύκολα προσβάσιμη αμμώδη παραλία κοντά στο Γύθειο Λακωνίας. Ο «Δημήτριος», ένα μικρό φορτηγό πλοίο μήκους 67 μέτρων (220 πόδια) χωρητικότητας 965 τόνων ακαθάριστου νηολογίου, που κατασκευάστηκε στη Δανία το 1950, ήταν νηολογημένο στο Νομό Πειραιά, με αρ.  2707.

Ο «Δημήτριος» έχει εγκλωβιστεί στην παραλία στο Βαλτάκι του σημερινού δήμου Ευρώτα στο νομό Λακωνίας, από τις 23 Δεκεμβρίου 1981. Υπάρχουν πολλές φήμες για την προέλευση του πλοίου και το πώς προσάραξε στην παραλία. Οι περισσότεροι αναφέρουν ότι το πλοίο χρησιμοποιήθηκε για λαθρεμπόριο τσιγάρων μεταξύ Τουρκίας και Ιταλίας.  

Μια άλλη, λιγότερο συχνή φήμη κάνει λόγο για ένα πλοίο-φάντασμα άγνωστης προέλευσης. Ωστόσο, σύμφωνα με ένα βιβλίο που έγραψε ο Επίτιμος Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Χρήστος Ντούνης (1935–2010), «Τα Ναυάγια στις Ελληνικές Θάλασσες» υπάρχουν περισσότερα να ειπωθούν για την αληθινή ιστορία του πλοίου.

Δείτε το όπως το κατέγραψε με το drone του το κανάλι Point Of View:

Βρείτε τα πάντα για τα drones στο https://myhelis.com/ και αποκτήστε Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Χειριστή στο https://drone.pilotschool.gr/ 
Δρυόπιδος 6 Γαλάτσι Αττικής 
Τηλ Επικοινωνίας : 2102136085

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ