Το κάστρο της Φανερωμένης και ο μύθος

- Advertisement -

Το Κάστρο της Φανερωμένης στην Άνδρο ή Πάνω Κάστρο ή της Γριάς το Κάστρο ήταν η μεγαλύτερη μεσαιωνική πόλη του νησιού, υπάρχουν όμως και ίχνη Ρωμαϊκής οχύρωσης.Χτίστηκε από τους Βενετούς για προφύλαξη από τους πειρατές. Βρίσκεται στα βόρεια του Όρμου Κορθίου κοντά στα  600μ. υψόμετρο.
Το κάστρο έχει ακόμη ερείπια από σπίτια, υδραγωγεία και τείχη.Τα βουνά της περιοχής είναι απόκρημνα και με “κομμένες” τις κορυφές τους. Δίνουν την εντύπωση πως τα βράχια ξεφυτρώνουν στην κορυφή. Πέτρες, βράχια και τείχη δικαιολογούν το μύθο του απόρθητου, πολλοί θρύλοι ενίσχυσαν αυτή την άποψη.
Οι περισσότεροι έχουν για πρωταγωνίστρια μια γριά, που ή πρόδωσε ή θέλησε να προειδοποιήσει και πάνω στην προσπάθεια της να ξεφύγει έπεσε από τον γκρεμό. Όπως και να έχει, η μνήμη της γριάς έμεινε χαραγμένη και λίγο πιο κάτω έδωσε το όνομα στη διάσημη παραλία “Της Γριάς το πήδημα“.
Σήμερα στο Κάστρο της Φανερωμένης στην Άνδρο φτάνει κανείς από μονοπάτι που ξεκινά από το χωριό. Η θέα στο Αιγαίο επιβλητική, μοναδική.Τον Δεκαπενταύγουστο γιορτάζει η εκκλησία της Φανερωμένης και γίνεται πανηγύρι. Η ευρύτερη περιοχή του νησιού είναι ιδανική για περίπατο, περισυλλογή, ρεμβασμό.

Δείτε το όπως το κατέγραψε με το drone το κανάλι Point Of View :

Μάθετε τα μυστικά του drone και αποκτήστε  Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Χειριστή από την MAKdRONE
ΣΤΡΑΙΤΣΑ 2 – ΘΕΡΜΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ : 231 7007300
https://www.makdrone.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ