Το Κίεβο ανακοίνωσε πως κατέρριψε 11 drones τη δεύτερη συνεχόμενη νύχτα αεροπορικών επιδρομών της Ρωσία

- Advertisement -

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας ανακοίνωσαν πως κατέρριψαν 11 ρωσικά τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη-καμικάζι στον εναέριο χώρο της πρωτεύουσας και της περιφέρειας του Κιέβου τη δεύτερη συνεχόμενη νύχτα επιδρομών, μερικές ώρες προτού ο αρχηγός του κράτους Βολοντίμιρ Ζελένσκι συναντηθεί με τους ηγέτες των μελών του NATO.

«Συνολικά 15 drones με εκρηκτικά χρησιμοποιήθηκαν στα πλήγματα. Τα έντεκα από αυτά καταστράφηκαν», ανέφερε η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία μέσω της πλατφόρμας Telegram.

Επρόκειτο για ιρανικής κατασκευής UAVs-καμικάζι «Shahed-136/131», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Αρχικά δεν δόθηκε καμιά πληροφορία για θύματα από τις στρατιωτικές ή τις πολιτικές ουκρανικές αρχές. Αργότερα ο Ιχόρ Τάμπουρετς, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της περιφέρειας Τσερκάσι, νοτιοανατολικά του Κιέβου, έκανε λόγο για δύο τραυματίες εξαιτίας πυρκαγιάς σε υποδομή.

Δεν έγινε σαφές πόσα UAVs κατευθύνθηκαν στην Τσερκάσι.

Ήταν η δεύτερη συνεχόμενη νύχτα που εξαπολύθηκε ρωσική επιδρομή και η τρίτη μέσα στον μήνα. Χθες, οι ουκρανικές αρχές ανακοίνωναν πως κατέρριψαν 26 από τα 28 ρωσικά UAVs τα οποία πέταγαν προς διάφορους στόχους, επίσης χωρίς να κάνουν λόγο για θύματα.

Πηγή: Zougla.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ