Το καινοτόμο drone που έφτιαξαν φοιτητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σε διεθνή διαγωνισμό στη Γερμανία

- Advertisement -

Σε διεθνή διαγωνισμό καινοτομίας και επιχειρηματικότητας που έγινε στη Γερμανία συμμετείχε το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου παρουσιάζοντας ένα drone που έχουν κατασκευάσει φοιτητές του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της λειτουργίας του Κόμβου Επιχειρηματικότητας, προβλέπεται η διοργάνωση δράσεων με στόχο, αφενός, την καλλιέργεια κουλτούρας καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, και αφετέρου, την υποστήριξη των πιο ώριμων επιχειρηματικών ομάδων, που δραστηριοποιούνται εντός των τειχών του Πανεπιστημίου.

Στο εν λόγω πλαίσιο διοργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε Επιχειρηματική Αποστολή της Ερευνητικής Ομάδας HYPERION DRONE TEAM στο 14 ο ετήσιο Διεθνές Συνέδριο και διαγωνισμό IMAV 2023. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε 11-15 Σεπτεμβρίου, στο Άαχεν της Γερμανίας και τα 7 μέλη της ομάδας Hyperion Drone Team, είχαν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν ως εκεί και να λάβουν μέρος στη διαγωνιστική διαδικασία.

Η ελληνική συμμετοχή στον διαγωνισμό, εκπροσωπούμενη από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και την ομάδα Hyperion, που προέρχεται από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών της Σχολής Μηχανικών, άφησε πολύ θετικές εντυπώσεις με την παρουσία της στον διαγωνισμό IMAV 2023, καθώς η custom-made κατασκευή του drone τουςξεχώρισε, αποσπώντας ιδιαίτερα θετικά σχόλια.

Η υλοποίηση τέτοιων πρωτοβουλιών εντάσσεται στο έργο με τίτλο: «Υποστήριξη Δράσεων Στήριξης της Επιχειρηματικότητας, Καινοτομίας και Ωρίμανσης για την Αξιοποίηση της Ερευνητικής Δραστηριότητας και των Νέων Προϊόντων και Υπηρεσιών που αναπτύσσονται στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου», που συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΚΤ) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».

Αναμένεται η υλοποίηση αντίστοιχων δράσεων που αποσκοπούν στην ενίσχυση και υποστήριξη των επιχειρηματικών ομάδων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Πηγή: Anagnostis.org

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ