Το Κουβέιτ υπογράφει συμβόλαιο 367 εκατ. δολαρίων με τον γαμπρό του Ερντογάν για αγορά drone Bayraktar

- Advertisement -

Πέντε μήνες μετά από τον σχετικό διαγωνισμό το Κουβέιτ έχει συνάψει συμβόλαιο ύψους 367 εκατομμυρίων δολαρίων με την τουρκική αμυντική εταιρεία Baykar για την αγορά των μη επανδρωμένων αεροσκαφών TB2 μέσω απευθείας διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο κυβερνήσεων, ανέφερε ο στρατός του Κουβέιτ την Τρίτη.

Η δήλωση δεν αποκάλυψε πόσα drone θα παραδοθούν στο Κουβέιτ ή πότε.

Η διεθνής ζήτηση για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη TB2 της Baykar αυξήθηκε στα ύψη αφού εμφανίστηκαν σε συγκρούσεις στη Συρία, τη Λιβύη και το Αζερμπαϊτζάν και το ενδιαφέρον για αυτά αυξήθηκε περαιτέρω μετά τη χρήση τους από τον στρατό της Ουκρανίας για να ανατρέψει τις ρωσικές δυνάμεις.

Το κράτος του Κουβέιτ θα είναι η 28η χώρα στον κόσμο που θα συνάψει σύμβαση για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2.

H τουρκική εταιρία παραγωγής συστημάτων άμυνας Baykar προγραμματίζει την έναρξη της παραγωγής ενός νέου μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος μάχης (UCAV) τον επόμενο χρόνο. Το εναέριο αυτό όχημα προσελκύει ήδη το διεθνές ενδιαφέρον, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Baykar και γαμπρός του Ερντογάν, Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ.

Το νέο UCAV θα έχει την κωδική ονομασία Kızılelma, ενώ θα αναβαθμίσει τη γραμμή παραγωγής της εταιρίας από την παραγωγή επιθετικών μη επανδρωμένων οχημάτων αέρος-εδάφους που κινούνται σχετικά με μικρή ταχύτητα, στα πιο ευκίνητα και αυτόνομα UCAV που θα έχουν τη δυνατότητα συνεργασίας με μαχητικά αεροσκάφη.

“Είναι σχεδιασμένο για να είναι ένα ουσιαστικά αυτόνομο, υπό ανθρώπινη εποπτεία φυσικά, μη επανδρωμένο εναέριο όχημα αποστολών αέρος-αέρος”, δήλωσε ο Μπαϊρακτάρ που είχε ηγετικό ρόλο στο σχεδιασμό του νέου UCAV που θα έχει μήκος 15 μέτρα, ενώ θα χρησιμοποιεί κινητήρες τζετ.

Πηγή: capital.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ