Το νέο αεροδρόμιο του Ηρακλείου όπως θα το βλέπουν οι πιλότοι

- Advertisement -

Αυτές οι συγκλονιστικές λήψεις τραβήχτηκαν από τον Ευάγγελο Μπικάκη κατά την επίσκεψη στο νέο Διεθνές Αεροδρόμιο Ηρακλείου στις 17 Σεπτεμβρίου 2022. Το ΤΕΕΤΑΚ (Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, τ.μ. Ανατολικής Κρήτης) σε συνεργασία με την ΤΕΡΝΑ (κατασκευαστής του νέου αεροδρομίου) διοργάνωσαν ξενάγηση για μηχανικούς στο εργοτάξιο του νέου αεροδρομίου.

Το όλο έργο αποτελείται από την κατασκευή του τερματικού σταθμού, της λωρίδας προσγείωσης μήκους 3200 μέτρων (με δεύτερη βοηθητική λωρίδα) δύο λωρίδων σύνδεσης με το υπάρχον αεροδρόμιο και τους δρόμους σύνδεσης με τον Βόρειο Οδικό Άξονα (ΒΟΑΚ) και με τον Νότο (ΝΟΑΚ) μέσω ένας νέος σύγχρονος αυτοκινητόδρομος με δύο λωρίδες εξπρές και μία λωρίδα έκτακτης ανάγκης προς κάθε κατεύθυνση.

Πρόκειται να εξυπηρετήσει στην εκκίνηση 10.000.000 επιβάτες, ενώ κατά την περίοδο παραχώρησης αναμένεται να ξεπεράσει τα 18.000.000.

Θα είναι ένα «πράσινο αεροδρόμιο» με δική του παραγωγή και διαχείριση ενέργειας, ενώ ανταποκρινόμενη στην ανάγκη αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, θα δοθεί έμφαση στη μείωση του αποτυπώματος CO2.

Βρείτε τα πάντα για τα drones στο https://myhelis.com/ και αποκτήστε Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Χειριστή drone στο 
https://drone.pilotschool.gr/ 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ