Το ΝΑΤΟ στέλνει συστήματα αντι-drone στο Κίεβο

- Advertisement -

Το ΝΑΤΟ θα παραδώσει τις επόμενες ημέρες συστήματα αντι-drone στην Ουκρανία, προκειμένου η κυβέρνηση του Κιέβου να αντιμετωπίσει τις αυξανόμενες ρωσικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, δήλωσε την Τρίτη ο γγ της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας, σε ένα ακόμα βήμα στην κατεύθυνση της παραπέρα κλιμάκωσης της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης, αυξάνοντας τους κινδύνους παραπέρα γενίκευσης του πολέμου.

Μιλώντας σε μια διάσκεψη για την ασφάλεια στο Βερολίνο, ο Γενς Στόλτενμπεργκ είπε ότι η απάντηση στις επιθέσεις ήταν να αυξήσουν οι σύμμαχοι τις παραδόσεις συστημάτων αεράμυνας.

«Το πιο σημαντικό πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να τηρήσουμε όσα έχουν υποσχεθεί οι σύμμαχοι, να ενισχύσουμε και να παραδώσουμε ακόμη περισσότερα συστήματα αεράμυνας», είπε. «Το ΝΑΤΟ θα παραδώσει τις επόμενες ημέρες συστήματα αντι-drones για την αντιμετώπιση της συγκεκριμένης απειλής των drones, συμπεριλαμβανομένων αυτών από το Ιράν».

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα σήμερα, το Reuters μετέδωσε, επικαλούμενο Ιρανούς αξιωματούχοι που δεν κατονόμασε, ότι η Τεχεράνη υποσχέθηκε να προμηθεύσει τη Ρωσία, με πυραύλους καθώς και με περισσότερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

(Πηγή: Reuters)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ