Το ναυάγιο “Πυθέας” στη Ρόδο με την εναέρια ματιά του ροδίτη χειριστή drone Στατή Χρήστου

- Advertisement -

Ο χρόνος σταμάτησε για το φορτηγό πλοίο ΠΥΘΕΑΣ, ανοιχτά της Ρόδου, τα Χριστούγεννα του 1966. Όταν εν μέσω σφοδρής θαλασσοταραχής βυθίστηκε ανοιχτά της Ρόδου, στην θαλάσσια περιοχή της Αρχαίας Καμείρου.

Το ναυάγιο είναι γνωστό σε όλους τους ναυτικούς και σε όλους τους Ροδίτες. Όπως κι οι κίνδυνοι που υπάρχουν και δημιουργούνται επειδή στα αμπάρια του το φορτηγό πλοίο μετέφερε πριν από 49 χρόνια όταν βυθίστηκε, μεγάλες ποσότητες χρωμίου σε στερεά μορφή, το οποίο θεωρείται τοξικόΣτο παρελθόν, είχαν γίνει προσπάθειες σε τοπικό επίπεδο για να γίνει ανέλκυση του βυθισμένου σκάφους αλλά και του επικίνδυνου φορτίου του, αλλά μέχρι σήμερα δεν κατέστη δυνατό.

Σημειώνεται ότι εξειδικευμένοι δύτες του λιμενικού, έχουν χαρτογραφήσει πολλές φορές την περιοχή και το ναυάγιο και έχουν διαπιστώσει μεταξύ των άλλων, ότι μεγάλες ποσότητες χρωμίου σε στερεά μορφή (μοιάζει με άμμο) βρίσκονται ακόμα στ’ αμπάρια του φορτηγού πλοίου.

Οι ποσότητες αυτές, θεωρητικά θεωρούνται τοξικές, αλλά σε παλαιότερες μετρήσεις που είχαν γίνει το γεγονός δεν επιβεβαιώθηκε επισήμως.Δείτε το ναυάγιο από ψηλά όπως το φωτογράφησε με το drone του ο χειριστής Στατής Χρήστος :

Για να εξερευνήσετε το ναυάγιο πυθέας στο βυθό της θάλασσας καθώς και άλλα ναυάγια η TOPOMARKET έχει για εσάς τη λύση με τα υποβρύχια drone της

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε εδώ : https://www.topomarket.gr/el/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ