Το τελευταίο αντίο στον δικό μας Ήρωα

- Advertisement -

Ο πρώτος νεκρός από τις καταστρεπτικές φωτιές της Αττικής, ο Βασίλης Φιλώρας, πατέρας δύο παιδιών, έχασε την ζωή του άδικα, ενώ πάλευε ως εθελοντής πυροσβέστης στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. 

Άφησε την τελευταία του πνοή στο ΚΑΤ την Παρασκευή 6 Αυγούστου όπου είχε μεταφερθεί σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση όταν, σύμφωνα με πληροφορίες, έπαθε ηλεκτροπληξία αφού έπεσε στο κεφάλι του γυμνό καλώδιο της ΔΕΗ.

Ο Βασίλης, πολύ αγαπητός στους γύρω του, διατηρούσε το κατάστημα για σέρβις και πώληση drones “Dronescanner” στη Νέα Ιωνία, ενώ ο ίδιος ήταν πιστοποιημένος τεχνικός. Ήταν επίσης επαγγελματίας χειριστής, και είχε συνεργαστεί με τις επίσημες αρχές του κράτους σε διάφορες πτήσεις, όπως με την Πυροσβεστική, τον Στρατό, την Πολιτική Προστασία και το Εθνικό Αστεροσκοπείο.

Ήταν λάτρης επίσης των fpv, ενώ κατασκεύασε και το πρώτο fpv drone στη χώρα μας που έφερε φωτογραφική μηχανή DSLR.

Η κηδεία του τελέστηκε την Τρίτη 10 Αυγούστου στις 14:30 ώρα ,στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στα Άνω Λιόσια σε κλίμα βαθιάς οδύνης 

Στην κηδεία, εκτός από συγγενείς και φίλους, το παρών έδωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαρόπουλου, η οποία έφτασε κρατώντας ένα λευκό τριαντάφυλλο, καθώς και η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου.

Ο πρωθυπουργός στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο δήλωσε τα εξής :”Αυτήν την ώρα δυστυχώς αποχαιρετούμε τον εθελοντή πυροσβέστη Βασίλη Φιλώρα που έχασε τραγικά τη ζωή του στο μέτωπο των πυρκαγιών. Το λιγότερο το οποίο θα μπορούσαμε να κάνουμε μετά από αυτό ήταν η απονομή σύνταξης στη γυναίκα και τα παιδιά του την οποία αποφάσισε πριν λίγο η κυβέρνηση. Νομίζω όμως ότι μεγαλύτερη τιμή στη μνήμη του είναι να προστατεύσουμε και να αναβαθμίσουμε το φυσικό μας περιβάλλον για το οποίο αγωνίστηκε μέχρι τέλους ο Βασίλης”.

Συλλυπητήρια από όλους μας…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ