Το AutoFlight Prosperity I ξεπέρασε τις προσδοκίες!

- Advertisement -

Η εταιρεία AutoFlight αναπτύσσει ηλεκτρικά αεροσκάφη επόμενης γενιάς, τα οποία προορίζει για αεροταξί. Το AutoFlight Prosperity I είναι το ηλεκτρικό αεροσκάφος κάθετης απογείωσης και προσγείωσης, το οποίο δοκιμάζει η εταιρεία, ώστε να ξεκινήσει τις πτήσεις το συντομότερο δυνατό.

Στο πλαίσιο των δοκιμών, ανακοίνωσε ότι το Prosperity I, διένυσε απόσταση μεγαλύτερη των 250 χιλιομέτρων με μία μόνο φόρτιση, κάνοντας μάλιστα και ρεκόρ. Να σημειώσουμε ότι το προηγούμενο ρεκόρ που είχε το ηλεκτρικό αεροσκάφος ήταν 248 χιλιόμετρα αυτονομίας σε μία πτήση

Πλησιάζει το ντεμπούτο του AutoFlight Prosperity I

Πιο συγκεκριμένα, το πρωτότυπο αεροταξί ολοκλήρωσε 20 γύρους μίας προκαθορισμένης διαδρομής στην ευρωπαϊκή βάση δοκιμών της εταιρείας, στο Άουγκσμπουργκ της Γερμανίας.

Η πτήση έγινε τηλεκατευθυνόμενα, μέσω ηλεκτρονικών συστημάτων. Επίσης, την επαλήθευση του ρεκόρ ανέλαβαν τα συστήματα ForeFlight, τα οποία επιβεβαίωσαν την απόσταση που διένυσε το eVTOL. Στόχος της AutoFlight για το Prosperity Ι, είναι να λάβει την πιστοποίηση για εμπορική χρήση το 2025.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Omer Bar-Yohay, τόνισε:

«Αυτή η πτήση είναι ταυτόχρονα ένα μεγάλο εορταστικό ορόσημο και μία απόδειξη για την απίστευτη προσπάθεια και την πρόοδο της ομάδας στη δοκιμή και σταδιακή ώθηση των επιδόσεων του αεροσκάφους.

Είναι ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα που δείχνει την ικανότητα του αεροσκάφους μας και είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για τους επόμενους στόχους μας, μέχρι την πιστοποίηση του EASA το 2025».

Πιστοποίηση αξιοπλοΐας μέχρι το 2025

Η AutoFlight σχεδίασε το αεροταξί ώστε να επιτυγχάνει ταχύτητες άνω των 200 χλμ./ώρα και αυτονομία μεγαλύτερη των 250 χιλιομέτρων. Κάτι που σημαίνει ότι, το Prosperity I ξεπέρασε την προβλεπόμενη μέγιστη απόσταση, αφού διένυσε συγκεκριμένα 250,64 χιλιόμετρα.

Επιπλέον, είναι το πρώτο επανδρωμένο αεροσκάφος της εταιρείας, μετά τις προηγούμενες προσπάθειές της για τηλεκατευθυνόμενα drones.

Τέλος, η AutoFlight ιδρύθηκε στην Κίνα, αλλά οι κύριες τεχνικές της δραστηριότητες λαμβάνουν χώρα στη Γερμανία. Η εταιρεία επιδιώκει να εξασφαλίσει πιστοποίηση αξιοπλοΐας τόσο από Αμερικανούς όσο και Ευρωπαίους αξιωματούχους το 2025.

πηγή : https://carselectric.gr/to-autoflight-prosperity-i-xeperase-tis-prosdokies/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ