Το idrones σας παρουσιάζει το φαντασμαγορικό σόου με drones στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

- Advertisement -

Το Κέντρο Πολιτισμού ΊδρυμαΣταύρος Νιάρχος σε συνεργασία με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας διοργάνωσε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το πρώτο show με 200 drone στον αττικό ουρανό!

Πρόκειται για μια προσπάθεια που ξεκίνησε πριν αρκετούς μήνες από την εταιρία viewmaster events και την SKY MAGIC από την Αγγλία. Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο του φεστιβάλ Nostos Summer Festival  το οποίο διοργανώνεται από τις 25-29 Αυγούστου 2021.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας αγκάλιασε την συγκεκριμένη πρωτοβουλία και με εντολή του διοικητή της κ. Γεώργιο Δριτσάκο έδωσε τον καλύτερο της εαυτό ώστε να εκδοθούμ όλες οι απαραίτητες άδειες με την έκδοση NOTAM για την περιοχή, έτσι ώστε να υπάρχει απόλυτη ασφάλεια στη διοργάνωση και να μην δημιουργηθούν προβλήματα.

Η πρώτη μέρα (25 Αυγούστου) ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία με ένα μαγικό show στον αττικό ουρανό Το συγκεκριμένο show θα επαναλαμβάνεται καθε βραδυ γύρω στις 23.00 ώρα μεχρι το τέλος του Φεστιβάλ την Κυριακή 29 Αυγούστου.

Ο διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, Γεώργιος Δριτσάκος, όπως ανέφερε στο idrones.gr εξέλαβε άριστες εντυπώσεις από τον κόσμο που το παρακολούθησε, ενώ χαρακτηριστικά του ανέφεραν ότι επρόκειτο για κάτι “μαγικό”. Ο ίδιος ευχαρίστησε τον κόσμο, όπως και όσους συμμετείχαν, και προανήγγειλε ότι θα ακολουθήσουν πολλά τέτοια σόου.

Είναι σημαντικό ότι η ΥΠΑ δείχνει εξωστρέφεια προς το κοινό κι αυτή η εξέλιξη αποτελεί την πρωτοβουλία του κυρίου Δριτσάκου.

Στο σόου, ο Γεώργιος Δριτσάκος είχε δίπλα του τον safety observer της Υ.Π.Α Ι. Σκαμνάκη, ο οποίος επέβλεπε την εκδήλωση σε όλη τη διάρκεια.


Δεξιά, ο Γεώργιος Δριτσάκος:

Εξαιρετικής και καθοριστικής σημασίας υπήρξε και η συμβολή της ελληνικής αστυνομίας, αφού με εντολή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη διατέθηκε προσωπικό και περιπολικά για  να υπάρχει ομαλή κίνηση με χαμηλές ταχύτητες στις παράπλευρες οδούς ταχείας κυκλοφορίας.

Η διεύθυνση Δ2 της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας ενέκρινε τα σχέδια πτήσης, έβγαλε τις NOTAM και έδωσε τον καλύτερο της εαυτό για να ολοκληρωθεί η εκδήλωση. Επίσης, παρατηρητής της ΥΠΑ βρίσκεται διαρκώς στο φεστιβάλ, έτσι ώστε η ασφάλεια πτήσεων  αλλά και η αεροπορική κουλτούρα, η οποία μέσω του συγκεκριμένου show θα μεταδοθεί και διαδοθεί στις νεότερες ηλικίες, να έχει τον απόηχο και το αποτέλεσμα το οποίο όλοι θέλουμε.

Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 25 χρόνια του Ιδρύματος.

Δείτε φωτογραφίες από τα “παρασκήνια”:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ