Τo πρώτο ιπτάμενο ταξί στον ουρανό της Νέας Υόρκης

- Advertisement -

Στον ουρανό της Νέας Υόρκης σύντομα θα μπορείτε να δείτε και κάποιο ηλεκτρικό ιπτάμενο ταξί! Οι πρώτες δοκιμές των Blade Air Mobility και BETA Technologies ολοκληρώθηκαν στο αεροδρόμιο του Westchester, στο White Plains.

Η BETA Technologies με έδρα το Vermont είναι ένας κατασκευαστής ηλεκτρικών αερόπλοιων και αεροδιαστημικής. Συνεργάστηκε στο project αυτό με την Blade Air Mobility, η οποία παρέχει οικονομικά αποδοτικές εναλλακτικές λύσεις αεροπορικής μεταφοράς σε ορισμένες από τις περιοχές με τη μεγαλύτερη συμφόρηση παγκοσμίως (ΗΠΑ, ΕΕ, Καναδάς και Ινδία).
Το αεροταξί της BETA, ALIA-250 EVA, αναπτύσσεται εδώ και τρία χρόνια, επηρεασμένο σχεδιαστικά από ένα… γλάρο! Οι γλάροι μεταναστεύουν περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο πτηνό, σε κάθε γωνιά της Γης. Αυτό αυτό ενέπνευσε την εταιρεία για το σχεδιασμό του eVTOL της.

Το ALIA-250 EVA έρχεται σε δύο εκδόσεις. Μια σχεδιασμένη για μεταφορά επιβατών και μια για μεταφορά φορτίου. Το eVTOL έχει αυτονομία 250 ν.μ. και επαναφορτίζεται πλήρως σε 50΄. Η έκδοση cargo έχει τις ίδιες προδιαγραφές, αλλά τη θέση του επιβάτη παίρνει ο χώρος φόρτωσης των 5.663 lt.

Αρχικά η Blade εξέφρασε το ενδιαφέρον της για αγορά έως και 20 ALIA-250 από την BETA τον Απρίλιο του 2021. Στόχος της, τα τακτικά δρομολόγια στις ΗΠΑ με ιπτάμενο ταξί. Η Blade είναι διατεθειμένη να δημιουργήσει και τις απαραίτητες υποδομές φόρτισης, ως μέρος του πλάνου της.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Blade, Rob Wiesenthal, εξηγεί τη σημασία των πρώτων δοκιμών. “Αυτή η επίδειξη είναι ένα μεγάλο ορόσημο στη μετάβασή μας από ελικόπτερα σε ηλεκτρικά αεροσκάφη καθέτου απογείωσης και είμαστε ικανοποιημένοι που οι συνεργάτες μας στη BETA έχουν σχεδιάσει το σωστό αεροσκάφος με την απαιτούμενη αυτονομία, χωρητικότητα και προφίλ θορύβου, για χρήση στις βασικές αγορές μας, συμπεριλαμβανομένης της Νέας Υόρκης.”

πηγή : getelectric.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ