Υπερπτήση τουρκικού drone πάνω από την Κίναρο

- Advertisement -

Τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV, το οποίο εισήλθε στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο και πέταξε, σήμερα, Τετάρτη 26 Οκτωβρίου, στις 03:54 π.μ., πάνω από την Κίναρο, στα 19.000 πόδια.

Το τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος αναγνωρίστηκε και αναχαιτίστηκε, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική, όπως έκανε γνωστό το ΓΕΕΘΑ.

Το drone τερμάτισε η Άγκυρα, ενώ σημειώνονται συνολικά 63 τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο. Σε νέες παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου προχώρησαν χθες, 25 Oκτωβρίου, ξανά οι Τούρκοι, επιμένοντας στην τακτική των προκλήσεων στο Αιγαίο. Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, οι Τούρκοι προχώρησαν σε 63 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και 15 παραβάσεις από 19 τουρκικά μαχητικά.

Διευκρινίζεται πως η μία εκ των ανωτέρω παραβιάσεων ήταν η υπερπτήση του τουρκικού drone πάνω από τη νησίδα Μαύρα, κοντά στην Λέρο στις 11:51.

Αναλυτικά, οι παραβάσεις έχουν ως εξής:

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 7 (7×2 F-16)
ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 5 (4 UAV, 1 CN-235)
ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 19
ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 8
ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 15
ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 63 (37 από τα μαχητικά, 26 από τα UAV)
ΕΜΠΛΟΚΕΣ : 3
ΠΕΡΙΟΧΗ : Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο

Όπως αναφέρει το ΓΕΕΘΑ, τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

πηγή : zougla.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ