Υποβρύχιο drone του ΝΑΤΟ είχε εντοπιστεί στον Nord Stream 1 το 2015

- Advertisement -

Ενα υποβρύχιο τηλεχειριζόμενο σκάφος εξουδετέρωσης ναρκών του ΝΑΤΟ είχε εντοπιστεί το 2015 στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 1, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Gazprom Σεργκέι Κουπριάνοφ που έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από ένα drone τύπου «Sea Fox» να βρίσκεται στον αγωγό φυσικού αερίου.

«Στις 6 Νοεμβρίου 2015, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης οπτικής επιθεώρησης του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 1, ανακαλύφθηκε ένα σκάφος εξουδετέρωσης ναρκών του ΝΑΤΟ “Sea Fox”, το οποίο βρισκόταν στο χώρο μεταξύ των αγωγών, σαφώς κάτω από ένα από αυτούς σε βάθος 40 μέτρα. Στη συνέχεια, ο εκρηκτικός μηχανισμός αφαιρέθηκε από τις σουηδικές ένοπλες δυνάμεις», είπε ο Σεργκέι Κουπριάνοφ.

Ο εκπρόσωπος της Gazprom δήλωσε πως «το ΝΑΤΟ είπε ότι ένα υποθαλάσσιο αντιτορπιλικό ναρκών “χάθηκε” κατά τη διάρκεια της άσκησης. Αυτές είναι ασκήσεις του ΝΑΤΟ. Όταν ένας στρατιωτικός εκρηκτικός μηχανισμός βρίσκεται ακριβώς κάτω από τον αγωγό φυσικού αερίου μας». 

Πηγή : Associated Press

Το υποβρύχιο drone «Sea Fox» το χρησιμοποιεί το ΝΑΤΟ για την εξουδετέρωση ναρκών στη θάλασσα και για αυτό ονομάζεται και «δολοφόνος ναρκών». Για να τις εξουδετερώσει λειτουργεί σαν υποβρύχιο drone καμικάζι πέφτοντας πάνω στο στόχο. 

Στον στρατό των ΗΠΑ, το «Sea Fox» πέφτει στο νερό από ένα ελικόπτερο και καταστρέφει αμέσως έναν προκαθορισμένο στόχο. Για αυτό το λόγο ρωσικές πηγές διαρρέουν ότι πριν από τη δολιοφθορά κοντά στο νησί Μπόρνχολμ, αμερικανικά ελικόπτερα έκαναν κύκλους.

Ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom κατέχει το 51% των μετοχών της κοινοπραξίας Nord Stream AG, με έδρα την Ελβετία, που διαχειρίζεται τον αγωγό φυσικού αερίου.

(Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Ren.tv)

Βρείτε τα καλύτερα Υποβρύχια Επαγγελματικά  Drone στην Topo Market 
Για περισσότερες πληροφορίες και για να τα αποκτήσετε μπείτε εδώ :https://www.topomarket.gr/el/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ