«Φρούριο» η Αθήνα με αντι-drone σύστημα – Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση

- Advertisement -

Να εγκαταστήσει ένα ηλεκτρονικό σύστημα απώθησης των εχθρικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών γύρω από το κέντρο της Αθήνας εξετάζει η κυβέρνηση.

Όπως παρουσιάζεται σε άρθρο της η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», στόχος είναι να προστατευτούν κρίσιμα κυβερνητικά κτίρια όπως το Μέγαρο Μαξίμου και η Βουλή από επιθέσεις όπως αυτές στην «καρδιά» του Κιέβου από τα ρωσικά drone, ιρανικής κατασκευής.

Αφορμή αποτελεί και η διαρκής παραγωγή drone και η χρήση τους σε πολλαπλές στρατιωτικές επιχειρήσεις από την Τουρκία.

anti-drone σύστημα ελληνικής κατασκευής απο την drone solutions το οποίο και παρουσιάστηκε στην έκθεση defea 2021

Η κυβέρνηση προτίθεται να διαθέσει έως και δύο εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό για αυτό το υπερσύγχρονο «αμυντικό σύστημα», όπως φαίνεται ότι θα είναι.

Θα πρόκειται στην ουσία για μια ομπρέλα-ραντάρ με ακτίνα που θα φτάνει μέχρι και τα 500 μέτρα ενώ θα μπορεί να προχωρά στον εντοπισμό, το «κλείδωμα» και την αναχαίτιση μέχρι και 10 drones που φέρουν εκρηκτικά ταυτόχρονα. Σκοπός είναι το εν λόγω ιπτάμενο μέσο να οδηγείται σε ειδικό χώρο και να απενεργοποιείται εκεί, και όχι να καταρρίπτεται στον αστικό ιστό σύμφωνα με το άρθρο.

anti-drone σύστημα ελληνικής κατασκευής απο την drone solutions το οποίο και παρουσιάστηκε στην έκθεση defea 2021

Σημειώνεται επίσης ότι τουλάχιστον άλλες δύο φορές είχαν εκταμιευθεί τα χρήματα για την προμήθεια του συστήματος αλλά οι διαδικασίες δεν προχώρησαν.

Οι πρώτες σκέψεις για το συγκεκριμένο σχέδιο προέκυψαν περίπου προ τριετίας, όταν τον Ιανουάριο του 2020 στην Αγία Παρασκευή συνελήφθη ένας αντιεξουσιαστής με το ψευδώνυμο «Τοξοβόλος» ο οποίος μαζί με συνεργούς διαπιστώθηκε ότι προετοίμαζε ένοπλες επιθέσεις με drones.

Περισσότερες πληροφορίες  για τα anti drone συστήματα και την Drone Solutions μπείτε εδω www.dronesolutions.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ