Φωτιά στο Παπίκιο Όρος: Καίει από 22 Οκτωβρίου – Εικόνες από drone

- Advertisement -

Η φωτιά στο Παπίκιο Όρος στη Ροδόπη καίει από το Σάββατο, 22 Οκτωβρίου, σε ένα πολύ δύσβατο και επικίνδυνο σημείο

Οι προσπάθειες της κατάσβεσης της φωτιάς στο Παπίκιο Όρος στη Ροδόπη συνεχίζονται από τις 22 Οκτωβρίου. Η φωτιά συνεχίζει να αποτεφρώνει δασική έκταση…

Η φωτιά στο Παπίκιο Όρος στη Ροδόπη καίει από το Σάββατο, 22 Οκτωβρίου, σε ένα πολύ δύσβατο και επικίνδυνο σημείο. Από την πρώτη στιγμή έγινε αντιληπτό ότι τα οχήματα δεν μπορούν να επιχειρήσουν στο συγκεκριμένο σημείο λόγω του μεγάλου υψόμετρου και της δύσκολη προσέγγισης.

Η όποια κατάσβεση γίνεται από αέρος με ελικόπτερα και αεροπλάνα ενώ τα πεζοπόρα τμήματα για να προσεγγίσουν το σημείο θέλουν τουλάχιστον τρεις ώρες.

Από το βίντεο που τράβηξε ο Ραξής Επιτρόπου και δημοσίευσε στο YouTube η Διοίκηση Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ροδόπης φαίνεται να υπάρχουν παραπάνω από μια εστίες φωτιάς, ενώ η όποια επιχείρηση κατάσβεσης μπορεί να γίνει μόνο με την χρήση εναέριων μέσων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πυροσβεστικής, με το μεγαλύτερο τμήμα της περιμέτρου της φωτιάς να έχει ελεγχθεί, στην περιοχή σήμερα επιχειρούν 320 πυροσβέστες με 31 υδροφόρα οχήματα, 20 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, με τη συνδρομή του Ελληνικού Στρατού και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με μηχανήματα έργου για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών.

Πηγή: newsbomb.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ