Χρηματοδότηση ύψους 153 εκατ. ευρώ για τη Volocopter

- Advertisement -

Η Volocopter ολοκλήρωσε τον πέμπτο κύκλο χρηματοδότησης της, με επενδύσεις αξίας 153 εκατομμυρίων ευρώ και κύριο επενδυτή τη WP Investment.

Η γερμανική εταιρεία ηλεκτρικών εναέριων ταξί, Volocopter, συγκέντρωσε κεφάλαια αξίας 153 εκατομμυρίων ευρώ στο πέμπτο κύκλο χρηματοδότησης της. Ο κυριότερος, μάλιστα, επενδυτής είναι η κορεάτικη WP Investment.

Κατά τη Volocopter τα νέα κεφάλαια θα προχωρήσουν τη διαδικασία πιστοποίησης της καμπίνας επιβατών αλλά και της αδειοδότησης για τις πρώτες πτήσεις σε πόλεις.

Ο τέταρτος κύκλος χρηματοδότησης της Volocopter

Τον πέμπτο κύκλο χρηματοδότησης θεώρησε απαραίτητο η Volocopter, καθώς ο τέταρτος γύρος δεν κατέληξε όπως είχε υπολογίσει. Αν και συγκέντρωσαν 200 εκατομμύρια ευρώ, η γερμανική εταιρεία ακύρωσε την επένδυση σε μετοχές IPO από εταιρείες εξαγορών ειδικού σκοπού στις ΗΠΑ.

Στο συγκεκριμένο κύκλο χρηματοδότησης συμμετείχαν εκτός από την WP Investment η Atlantia και η Honeywell. H WP investment, όμως, υπέγραψε συμφωνία κοινοπραξίας με τη Volocopter ως κυριότερος επενδυτής.

Το project «Urban Air Mobility»

Η κοινοπραξία θα προωθήσει το project «Urban Air Mobility». Το project ήδη λειτούργησε στη Σεούλ και σύντομα θα επεκτείνει την παρουσία του σε άλλες πόλεις της Νότιας Κορέας. Ο CEO της WP InvestmentLei Wang, είναι αισιόδοξος για το λανσάρισμα του project παγκοσμίως.

Τι δηλώνει ο CCO της εταιρείας

Ο CCO της VolocopterChristian Bauer, δήλωσε: «Η ύπαρξη επενδυτών στην εταιρεία επιτρέπει την απρόσκοπτη προσήλωση στις διαδικασίες πιστοποίησης και αδειοδότησης».

Πηγή: carselectric.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ