Όλοι οι άνω των 30 θυμάστε τον Levendi στην Εθνική – Δείτε τι απέμεινε

- Advertisement -

Η κλασική στάση για εκατομμύρια ταξιδιώτες, στην Αθηνών-Θεσσαλονίκης (παλιά εθνική οδός), κοντά στα Καμμένα Βούρλα, είχε ένα όνομα που δεν χρειάζονταν διευκρινίσεις: Levendis.

Οι εποχές άλλαξαν, έγινε ο καινούριος δρόμος, ο Levendis έκλεισε, αλλά κάποια πράγματα έχουν παραμείνει για να θυμίζουν στους λίγο παλαιότερους μια νοσταλγική ανάμνηση ταξιδιού…

Δείτε το βίντεο των Up Stories:

Όπως αναφέρουν οι δημιουργοί:

Μπορεί τα νούμερα να φαντάζουν απίστευτα, αλλά ναι η πιο διάσημη “ταξιδιωτική στάση” στην ιστορία των Ελληνικών δρόμων, έχει φιλοξενήσει πάνω από 10.000.000 οχήματα παντός τύπου από ΙΧ μέχρι φορτηγά και πούλμαν και φυσικά αμέτρητους επισκέπτες.

Το LEVENTIS RESTAURANT & HOTEL βρισκόταν στη Φθιώτιδα και συγκεκριμένα στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας στο ύψος του Αγίου Κωνσταντίνου και αποτελεί μέχρι και σήμερα τον πιο επιτυχημένο επιχειρηματικά σταθμό αυτοκινήτων στην ιστορία των Ελληνικών αυτοκινητοδρόμων.

Ο σταθμός ξεκίνησε την λειτουργία του το 1962 και οι ταξιδιώτες αγκάλιασαν κατευθείαν αυτό το επιχειρηματικό εγχείρημα και η φράση “Είμαστε στου Λεβέντη” ξεστομίστηκε από εκατομμύρια ταξιδιώτες.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των εργαζομένων υπήρχαν μέρες, είτε του καλοκαιριού είτε μεγάλων εξόδων, που ο σταθμός υποδέχονταν πάνω από 10.000 πελάτες την ημέρα ενώ αξέχαστες θα μείνουν οι εικόνες στους οδηγούς που πρόλαβαν τον σταθμό σε λειτουργία με τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα επάνω στη ΛΕΑ να σχηματίζουν ουρές εκατοντάδων μέτρων τις ημέρες αιχμής.

Ο Λεβέντης τις “καλές εποχές” έφτασε να απασχολεί έως και 105 μόνιμους εργαζόμενους.

Βρείτε τα πάντα για τα drones στο www.dronehouse.gr .

Παρασκευοπούλου 44 – Περιστέρι Αττικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ