Άστον Κούτσερ: Δέχεται αρνητικά σχόλια για την προώθηση της Τεχνητής Νοημοσύνης στη δημιουργία ταινιών

- Advertisement -

Ο Άστον Κούτσερ επικρίθηκε επειδή επαίνεσε τη δυνατότητα χρήσης Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) για τη δημιουργία ταινιών και τηλεοπτικών εκπομπών.

Ο Αμερικανός ηθοποιός σε συζήτηση με τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Google, Έρικ Σμιντ στο Λος Άντζελες εξήρε την εφαρμογή Sora που αναπτύχθηκε από την Open AI για  βίντεο.
«Έχω μια έκδοση του στο στάδιο ελέγχου και είναι πολύ εκπληκτικό» είπε ο ηθοποιός σύμφωνα με το Variety.

«Μπορείτε να δημιουργήσετε ο,τιδήποτε υλικό θέλετε. Μπορείτε να δημιουργήσετε καλά βίντεο 10, 15 δευτερολέπτων που φαίνονται πολύ αληθινά. Εξακολουθεί να μην καταλαβαίνει αρκετά τη φυσική…Αλλά αν κοιτάξετε τη γενιά αυτού που υπήρχε πριν από ένα χρόνο σε σύγκριση με το Sora, είναι ταχύτατο».

«Απλώς έχετε μια ιδέα για μια ταινία, μετά θα γράψει το σενάριο, μετά θα εισάγετε το σενάριο στην παραγωγή βίντεο και θα δημιουργήσει την ταινία» πρόσθεσε.

Ο ηθοποιός και επενδυτής στον τομέα της τεχνολογίας είπε ότι «τελικά δεν θα έχει νόημα να κάνουμε ταινίες με τον παραδοσιακό τρόπο όταν η Τεχνητή Νοημοσύνη αναπτυχθεί πλήρως και επεσήμανε ότι θα εξοικονομηθούν επίσης πολλά χρήματα.

Άστον Κούτσερ

Ποιοι δημιουργοί αντέδρασαν από τον χώρο του Χόλιγουντ

Τα σχόλια προκάλεσαν αντιδράσεις από δημιουργούς στο Χόλιγουντ. Η πρώην συγγραφέας της σειράς «Rick & Morty», Κέιτι Ντιλέινι σχολίασε λέγοντας: «Όταν απομακρύνεις ανθρώπους από μια συλλογική και δημιουργική ενασχόληση, κυριολεκτικά χάνεις την ανθρωπιά. Ένα κούφιο, χαζό, άσκοπο κέλυφος. Η τηλεόραση θα έχει την ίδια καλλιτεχνική αξία με το σαπούνι πιάτων».

Ο σεναριογράφος Ας Λέιζερ σχολίασε «Το εκπαιδεύεις για να σε αντικαταστήσει. Και τα όνειρα του παιδιού σου».

Ο ηθοποιός ανέφερε ότι με τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης εξοικονομούνται πόροι χωρίς να χρειάζεται πλέον να απασχολούνται κασκαντέρ, συγγραφείς, καλλιτέχνες οπτικών εφέ για τη δημιουργία ιστοριών και περιεχομένου.

Το μέλος του Σωματείου Ηθοποιών Αμερικής (SAG-AFTRA) Νταμόν Γκονζάλες έγραψε σε ανάρτησή του στο X: «Η απληστία θα είναι πάντα πρώτη. Ακριβώς επειδή μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε μόνο με ένα ελάχιστο κόστος ανθρώπινων θέσεων εργασίας. Ως καταναλωτές και κινηματογραφιστές πρέπει να απορρίψουμε αυτά τα σκουπίδια».

Πηγή: Zougla.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ