Αυτό είναι το νέο iPhone16 – Τα χαρακτηριστικά του και το πολυαναμενόμενο Apple Intelligence

- Advertisement -

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου στις 20:00 ώρα Ελλάδας, η Apple παρουσίασε το iPhone16 καθώς και τα iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro και iPhone 16 Pro Max.

Καθένα από αυτά τα τηλέφωνα θα είναι συμβατό με το Apple Intelligence, τη νέα πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης της Apple.

Σημειώνεται πως η σειρά iPhone 16 δεν θα κυκλοφορήσει με το Apple Intelligence από την πρώτη στιγμή.

Μαζί, παρουσιάστηκε και το Apple Watch 10.

Τα χαρακτηριστικά του νέου iPhone16

Kατά την παρουσίαση του iPhone16, ο CEO της Apple Τιμ Κουκ, δήλωσε ότι το νέο μοντέλο έχει σχεδιαστεί εξ ολοκλήρου βάσει των προδιαγραφών της Apple Intelligence, δηλαδή των εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης που έχει αναπτύξει η Apple.

Ως προς τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του, αν και δεν διαφέρει πολύ από τον προκάτοχό του, το νέο iPhone 16 είναι δύο φορές πιο ανθεκτικό στη σκληρή χρήση. Η ορατή καινοτομία ως προς το χειρισμό του είναι το πλήκτρο «Camera Control» στο πλάι της συσκευής.

To iPhone 16 διατίθεται σε δύο μεγέθη οθόνης, τα γνωστά και καθιερωμένα 6,1 και 6,7 ιντσών.

Όμως η Apple δηλώνει υπερήφανη για την υπεροχή του επεξεργαστή Α18, ο οποίος είναι θεαματικά πιο ισχυρός και ταχύτερος από κάθε προηγούμενο. Κατασκευάστηκε ειδικά για το νέο iPhone έτσι ώστε να υποστηρίξει τις αυξημένες απαιτήσεις της Apple Intelligence, δηλαδή της Τεχνητής Νοημοσύνης, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί τη λειτουργία της συσκευής στα χαμηλότερα δυνατά επίπεδα κατανάλωσης ενέργειας.

Η βασική καινοτομία του iPhone 16 ως προς το χειρισμό του, έγκειται στο πλήκτρο «Action» το οποίο ο χρήστης μπορεί να το εξατομικεύσει, ανάλογα με τις προτιμήσεις του, προγραμματίζοντας τις λειτουργίες που θα ήθελε να ενεργοποιεί πατώντας το. Για παράδειγμα, κάποιος μπορεί να χρησιμοποιεί το πλήκτρο Action για να κρατά φωνητικές σημειώσεις ή για την αυτόματη μετάφραση κάποιας φράσης που προφέρει -κάτι που μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο στη συνεννόηση σε μια ξένη χώρα. Επίσης, το πλήκτρο ελέγχου της κάμερας, το οποίο πλέον είναι ξεχωριστό, αφ’ ενός ενεργοποιεί αμέσως την κάμερα, χωρίς τη χρήση της οθόνης αφής. Επίσης, ο χρήστης μπορεί να αλλάξει τις παραμέτρους της φωτογράφησης ή του βίντεο, σύροντας το δάχτυλό του πάνω στο πλήκτρο.

Το Apple Intelligence

Η Apple μπαίνει επιτέλους στην κούρσα της τεχνητής νοημοσύνης με το λανσάρισμα του Apple Intelligence, της δικής της πλατφόρμας τεχνητής νοημοσύνης.

Η εταιρεία περιέγραψε το νέο λογισμικό ως ένα «προσωπικό σύστημα νοημοσύνης που τοποθετεί ισχυρά παραγωγικά μοντέλα στον πυρήνα του iPhone, του iPad και του Mac».

Τα νέα χαρακτηριστικά που χαρακτηρίζουν την πλατφόρμα περιλαμβάνουν εργαλεία δημιουργικής γραφής και δημιουργίας εικόνων, τη δυνατότητα δημιουργίας προσαρμοσμένων emojis (ή Genmojis), καθώς και μεγάλες βελτιώσεις στο Siri.

Υπενθυμίζεται ότι η «επέλαση» της Apple στην τεχνητή νοημοσύνη ξεκίνησε με την εισαγωγή της ψηφιακής βοηθού της, της Siri, το 2011. Ωστόσο από τότε, η εταιρεία έχει μείνει πίσω από ανταγωνιστές όπως η Amazon και η Google.

Το iOS 18

Το iOS 18 αναμένεται να κυκλοφορήσει με μια σειρά από συναρπαστικά νέα χαρακτηριστικά προσβασιμότητας, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας να ελέγχετε το τηλέφωνό σας μόνο με τα μάτια σας.

Το iPhone Eye Tracking θα λειτουργεί σε οποιοδήποτε iPhone που είναι συμβατό με το iOS 18. Για να ενεργοποιήσετε αυτή τη λειτουργία, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις, πατήστε Προσβασιμότητα, σύρετε προς τα κάτω και επιλέξτε Eye Tracking και ενεργοποιήστε την.

Το τηλέφωνό σας θα σας καθοδηγήσει σε μια σύντομη διαδικασία βαθμονόμησης, ώστε να μπορέσει να μάθει να αναγνωρίζει τις κινήσεις των ματιών σας. Στη συνέχεια, θα μπορείτε να προηγείστε στην οθόνη σας, να ανοίγετε εφαρμογές και να εκτελείτε εργασίες μέσα στις εφαρμογές, χωρίς να αγγίζετε την οθόνη σας.

Τα νέα AirPods

Για την κατασκευή των νέων ακουστικών AirPods η Apple χρησιμοποίησε τρισδιάστατη μοντελοποίηση και τεχνολογία λέιζερ για να αναπτύξει το σχήμα των «πιο άνετων AirPods όλων των εποχών».

Η εταιρεία δήλωσε ότι τα ακουστικά είναι μια τεράστια βελτίωση στην ποιότητα του ήχου και τα «AirPods με τον καλύτερο ήχο». Έχουν επίσης εξατομικευμένο χωρικό ήχο και η Apple δήλωσε ότι θα μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του περιβαλλοντικού θορύβου.

Μάλιστα, η θήκη φόρτισης των AirPods 4 είναι συμβατή με USB-C και είναι η μικρότερη θήκη που έχει υπάρξει ποτέ. Μπορείτε επίσης να φορτίσετε τη θήκη ασύρματα. Τα AirPods 4 θα είναι διαθέσιμα προς 129 δολάρια, ενώ τα AirPods 4 με ενεργή ακύρωση θορύβου θα είναι διαθέσιμα προς 179 δολάρια στις ΗΠΑ.

Οι τιμές

Οι τιμές του νέου iPhone ορίστηκαν στα ίδια επίπεδα με το προηγούμενο μοντέλο για τις ΗΠΑ, δηλαδή 799 δολάρια για το iPhone 16 και 899 δολάρια για το iPhone 16 Plus, με χωρητικότητα μνήμης τα 128 Gigabytes.

Πηγή: Zougla.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ