Γερμανία: Ερευνα για «επαναλαμβανόμενες» πτήσεις drone σε κρίσιμες υποδομές

- Advertisement -

Ερευνα σχετικά με πτήσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών, πάνω από κρίσιμες υποδομές στη βόρεια Γερμανία, ξεκίνησαν οι εισαγγελικές Αρχές της χώρας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν πρόκειται για κατασκοπευτική δραστηριότητα.

Η εισαγγελία του Φλένσμπουργκ ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα με την υποψία «κατασκοπευτικής δραστηριότητας για σκοπούς δολιοφθοράς σε σχέση με επαναλαμβανόμενες πτήσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών», ανέφερε την Πέμπτη ο εισαγγελέας Μπερντ Βίντερφελντ.

Ο εισαγγελικός λειτουργός δεν παρείχε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την έρευνα, λόγω του ευαίσθητου χαρακτήρα της, που σχετίζεται με την κρατική ασφάλεια.

Σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Bild επικαλέστηκε εσωτερική έκθεση της γερμανικής αστυνομίας που ανέφερε ότι ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από ένα πυρηνικό εργοστάσιο είχε παραβιαστεί αρκετές φορές αυτόν τον μήνα.

Σύμφωνα με την Bild, οι τοπικές Αρχές υποθέτουν ότι τα μέχρι στιγμής αγνώστου ταυτότητας μη επανδρωμένα αεροσκάφη είναι ρωσικά Orlan-10, τα οποία έχουν εμβέλεια 500 έως 600 χιλιομέτρων και μπορούν να πετάξουν με ταχύτητα άνω των 100 χιλιομέτρων την ώρα.

Η Γερμανία, ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές στρατιωτικής βοήθειας της Ουκρανίας μετά την εισβολή της Ρωσίας το 2022, βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή για δραστηριότητες δολιοφθοράς, ενώ πρόσφατα απέκλεισε μια στρατιωτική βάση λόγω υποψιών για μολυσμένο νερό βρύσης, οι οποίες, ωστόσο, αποδείχθηκαν ψευδείς.

Τον περασμένο Απρίλιο, δύο Γερμανορώσοι υπήκοοι συνελήφθησαν ως ύποπτοι για σχεδιασμό επιθέσεων δολιοφθοράς, σε μια απόπειρα, όπως τη χαρακτήρισαν αξιωματούχοι, να υπονομεύσουν τη στρατιωτική υποστήριξη προς την Ουκρανία.

Πηγή: Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ