Γνωρίστε τον ρομποτικό….σκύλο!!! (video)

- Advertisement -

Ζώντας σε μία εποχή υψηλής τεχνολογικής ανάπτυξης και προόδου και σε συνδυασμό με την συνεργασία τομέων όπως η ρομποτική, η εικονική πραγματικότητα και τεχνητή νοημοσύνη τα τετράποδα ρομπότ ( Quadruped Robots ) ή ρομποτική σκύλοι ( Robot Dog ) εμφανίζονται ως ένα προϊόν game changer, με πολλαπλές εφαρμογές και λειτουργίες.

Σε αποστολές δημόσιας και ιδιωτικής ασφάλειας, αποστολές έρευνας και διάσωσης, στην αμυντική βιομηχανία αλλά και στον τομέα της εκπαίδευσης βρήκε τις πρώτες του χρήσεις και καλύψεις αναγκών. Με την μεγάλη κληρονομία του τίτλου του “Καλύτερου φίλου του ανθρώπου” είναι εύκολα κατανοητό πως επιλέχθηκε η συγκεκριμένη διαμόρφωση για να καλύψει την ανάγκη του end user friendly.

Η αρχική χρήση ως ένα σημαντικό εργαλείο στις αποστολές έρευνας και διάσωσης (SAR – Search And Rescue) είναι μία σημαντική εξέλιξη στην αντιμετώπιση των εκτάκτων αυτών αναγκών. Με δεδομένη την ικανότητα τους να μεταφέρουν ειδικά φορτία όπως μεγάφωνα, κάμερες οπτικές και θερμικές, κιτ πρώτων βοηθειών αλλά και τεχνολογιών Lidar, μετάδοσης εικόνας, αναμετάδοσης δικτύου τηλεφωνίας και σημάτων, σόναρ αλλά και της βασικότερης ιδιότητας τους ως μη επανδρωμένα οχήματα να αποτρέπουν τον κίνδυνο ζωής οποιουδήποτε διασώστη στα πληγέντα εδάφη και περιοχές, ορίζουν ως αδιαμφισβήτητη την επιχειρησιακή τους χρήση.

Σε ένα περιβάλλον όπου έχει πληγεί από μία φυσική καταστροφή όπως πλημμύρα, σεισμό ή πυρκαγιά, υπάρχει η ανάγκη για έγκαιρο εντοπισμό σε επικίνδυνες και απρόσιτες περιοχές ή κάτω από ερείπια, σε διαδρομές αδιαπέραστες ακόμα και από τροχοφόρα οχήματα (UGV). Χωρίς απαίτηση για ξεκούραση, τα ρομπότ θα μεταφέρουν το σύνολο των απαραίτητων πληροφοριών αλλά και του εξοπλισμού αν απαιτείται, ώστε να γίνει η ιδανικότερη αξιολόγηση και η καταλληλότερη και έγκαιρη παρέμβαση.

Αντίστοιχες επιχειρησιακές εφαρμογές παρουσιάζονται στον χώρο των σωμάτων ασφαλείας αλλά και στις επιθεωρήσεις του βιομηχανικού τομέα όπως στον έλεγχο και  εντοπισμό διαρροών αερίων στα διυλιστήρια με την χρήση αντιστοίχων αισθητήρων.

Το Unitree Go2 Quadruped είναι ένα ρομποτικό τετράποδο νέας γενιάς, με εφαρμογές σε πολλούς κλάδους αλλά και την εκπαίδευση.

Με οπτική κάμερα, 3D Lidar, ταχύτητα έως 18 χλμ/ώρα, βάρος 15 κιλά, δυνατότητα χρήσης έως 4 ώρες λειτουργίας και δυνατότητα αυτόματης φόρτισης, ισχυρής επεξεργαστικής ισχύς, πληθώρας περιφερειακών συστημάτων, συνδυασμένα σε μία εξαιρετικά συμπαγής κατασκευή με εξαιρετική κινησιολογία, κάνουν το Go2 μία εξαιρετική και προσιτή λύση για πολλές εφαρμογές, ιδιαίτερα για τον τομέα της εκπαίδευσης.

Τα παραπάνω, οδήγησαν την εταιρεία OVERDRONE να εντάξει το Go2 στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα DRONEMANIACS και να φέρει ένα βήμα πιο κοντά την νέα γενιά στον καταπληκτικό κόσμο της ρομποτικής.

Με την προσομοίωση πραγματικών περιπτώσεων χρήσης, το Unitree Go2 προσφέρει στους μαθητές μια πρακτική εμπειρία μάθησης, προετοιμάζοντάς τους για μελλοντικές σταδιοδρομίες στο STEM και όχι μόνο.
Καθώς ο κόσμος συνεχίζει να αγκαλιάζει τις δυνατότητες της ρομποτικής, το Unitree Go2 αντιπροσωπεύει την κορυφή της καινοτομίας, καταδεικνύοντας τον βαθύ αντίκτυπο που μπορούν να έχουν αυτές οι τεχνολογίες στην κοινωνία.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Για περισσότερες πληροφορίες για τον Ρομποτικό Σκύλο μπείτε εδώ : https://www.overdrone.gr/
Τηλ Επικοινωνίας : 6980315913 κ.Φώτιος Αμαξόπουλος 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ