Δροσερό: Drone ιδιώτη «συλλαμβάνει» 2 φωτιές με σκουπίδια δίπλα στο ποτάμι [ΒΙΝΤΕΟ]

- Advertisement -

Δύο φωτιές με σκουπίδια που προκλήθηκαν το απόγευμα της Κυριακής (18/08) στο Δροσερό, δίπλα στο ποτάμι, κατέγραψε drone ιδιώτη.

Πρόκειται για μια περιοχή από όπου ξεκίνησαν φέτος οι περισσότερες φωτιές που απασχόλησαν την Πυροσβεστική, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, στην περιοχή. Στο βίντεο καταγράφεται μάλιστα η στιγμή που γίνεται ρίψη αντικειμένων μέσα σε μια από τις δύο φωτιές, με αποτέλεσμα αυτή να φουντώσει περαιτέρω.

Το ζήτημα με τις φωτιές που ξεσπούν στην ευρύτερη περιοχή του Δροσερού δεν είναι φυσικά καινούργιο, αλλά αποτελεί μια ανοιχτή πληγή για την πυροπροστασία της Ξάνθης και την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας. Η ευκολία με την οποία κάποιοι πυροδοτούν φωτιές, αναμφίβολα προκαλεί οργή και προβληματισμό, ενώ η Πυροσβεστική κινητοποιείται καθημερινά να αντιμετωπίσει άλλοτε μικρές εστίες και άλλοτε μεγάλα πύρινα μέτωπα. Πρόκειται για ένα θέμα το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί, στη ρίζα του, τόσο με την σωστή ενημέρωση και καθοδήγηση των κατοίκων (ειδικά όταν πρόκειται για πληθυσμιακές ομάδες που δεν έχουν λάβει ούτε τη στοιχειώδη εκπαίδευση), αλλά και την επιβολή αυστηρών κυρώσεων, όπως άλλωστε προβλέπει για κάθε άλλη περίπτωση ο Νόμος.

Φέτος, έχει μισθωθεί drone από την Πολιτική Προστασία το οποίο επιτηρεί την ευρύτερη περιοχή, με στόχο τον άμεσο εντοπισμό αντίστοιχων πύρινων μετώπων και την έγκαιρη αντιμετώπιση κάθε εστίας φωτιάς, πριν αυτή επεκταθεί. Αυτό συνέβη πρόσφατα με τις φωτιές στη Λευκόπετρα και τη Γενισέα.Δεν λείπει ωστόσο και η κριτική, για το ποσό που έχει διατεθεί για τη συγκεκριμένη υπηρεσία, ενώ ξεκίνησε και μια δημόσια συζήτηση σχετικά με τις εν λόγω πτήσεις στα social media, με κάποιους κατοίκους να εκφράζουν προβληματισμούς.

Πηγή: Xanthinea.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ