Ενοχλημένα πουλιά επιτίθενται σε drones

- Advertisement -

Τα πουλιά που συχνάζουν στις παραλίες της Νέας Υόρκης αποφάσισαν να πάρουν τα… μέτρα τους από τη στιγμή αστυνομικά drones άρχισαν να εισβάλλουν στην περιοχή τους. Ένα ρεπορτάζ από το Associated Press περιγράφει επανειλημμέναπεριστατικά “επιθέσεων”, όπου τα θυμωμένα πουλιά των ακτών προσπαθούν να εξολοθρεύσουν τα ιπτάμενα ρομπότ και να τα διώξουν από το σπίτι τους.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Αστυνομία της Νέας Υόρκης πήρε την αμφιλεγόμενη απόφαση να ξεκινήσει τη χρήση drones στις παραλίες της πόλης. Ο στόχος ήταν να επιτραπεί η ανίχνευση καρχαριών (προκειμένου να προειδοποιηθούν οι λουομένοι και να αποφευχθεί μια κατάσταση ανάλογη με αυτή του “Jaws”) και να βοηθηθούν οι κολυμβητές που ενδέχεται να αντιμετωπίζουν δυσκολίες και είναι εκτός εμβέλειας των τοπικών ναυαγοσωστών. Σύμφωνα με το σχέδιο, τα drones θα πετούσαν πάνω από τους λουόμενους και θα έριχναν στα κεφάλια τους σωσίβια.

Μέχρι στιγμής, τα drones δεν έχουν σώσει καμία ανθρώπινη ζωή, αλλά έχουν καταφέρει να ενοχλήσουν σοβαρά τον τοπικό πληθυσμό πουλιών, ο οποίος έχει παρατηρηθεί επανειλημμένα να επιτίθεται μαζικά. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι τα drones έχουν κάποιο αρνητικό αντίκτυπο στα πουλιά της παραλίας και αναφέρουν ότι τα πουλιά μπορεί να τα θεωρούν ως εισβολείς που απειλούν τους απογόνους τους.

Πηγή: Digitallife.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ