Επιχείρηση εντοπισμού και με drone 18 αλλοδαπών στη Σύμη

- Advertisement -

Τις πρωινές ώρες χθες, ένα περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ένα ταχύπλοο (Τ/Χ) σκάφος να κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς τις ανατολικές ακτές της Σύμης.

Το Τ/Χ σκάφος προσέγγισε την βραχώδη περιοχή της παραλίας Αγίου Γεωργίου της Σύμης, όπου αποβιβάστηκαν όλοι οι αλλοδαποί επιβαίνοντες. Από τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής αρχικά εντοπίστηκαν στην περιοχή «ΧΑΜΕΣ» σε δύσβατη περιοχή δύο (02) αλλοδαποί και στη συνέχεια σε συνεργασία με κλιμάκιο της Δύναμης Άμυνας Νήσου (Δ.Α.Ν.) της Σύμης και με τη χρήση μη επανδρωμένου αεροσκάφους (drone) εντοπίστηκαν στην περιοχή «ΠΕΔΙ» επιπλέον δεκαέξι (16) άτομα.

Οι αλλοδαποί δήλωσαν πως είχαν ξεκινήσει από την περιοχή «ΜΠΟΥΖΠΟΥΡΟΥΝ» της Τουρκίας τις πρωινές ώρες χθες, καταβάλλοντας το χρηματικό ποσό των πέντε χιλιάδων ευρώ (5,000 €) έκαστος για τη μεταφορά τους στην Ελλάδα. Από το Λιμεναρχείο Σύμης που διενεργεί την προανάκριση αναζητούνται οι υπόλοιποι αλλοδαποί καθώς και ο διακινητής τους, ενώ το ταχύπλοο σκάφος κατασχέθηκε.

 Πηγή:www.dimokratiki.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ