spot_imgspot_img
spot_img

Ζημιές στο λιμάνι της Οδησσού ύστερα από ρωσική επίθεση με drones

- Advertisement -

Ρωσική επίθεση με drones στη διάρκεια της νύκτας προκάλεσε κάποιες ζημιές στις υποδομές του λιμανιού της Οδησσού της Ουκρανίας, στη Μαύρη Θάλασσα, ζωτικής σημασίας για τις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών, ανακοίνωσε ο ουκρανικός στρατός.

«Λόγω του πλήγματος ξέσπασε πυρκαγιά σε υποδομές του λιμανιού της Οδησσού. Κατασβέστηκε γρήγορα. Οι πληροφορίες για το εύρος της ζημιάς επικαιροποιούνται», επεσήμανε σε ανάρτησή της στο Facebook η νότια διοίκηση του ουκρανικού στρατού.

Δεν διευκρινίστηκε αν οι ζημιές αυτές θα επηρεάσουν τις εξαγωγές σιτηρών. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για τα σιτηρά η Ουκρανία μπορεί να εξάγει τα προϊόντα της μόνο μέσω των λιμανιών στην περιοχή της Οδησσού.

Ο ουκρανικός στρατός επεσήμανε ότι οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν ιρανικής κατασκευής drones Shahed.

Η Ρωσία εξαπέλυσε σήμερα το πρωί νέο κύμα αεροπορικών επιδρομών εναντίον διάφορων περιοχών στην Ουκρανία, περιλαμβανομένου του Κιέβου, χρησιμοποιώντας drones και πυραύλους κρουζ.

Η πολεμική αεροπορία της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι η αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε 29 από τα 35 drones και 37 από τους 40 πυραύλους. Πρόσθεσε εξάλλου στον λογαριασμό της στο Telegram ότι η Μόσχα στοχοθέτησε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και κρίσιμες υποδομές.

πηγή: zougla.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ