spot_imgspot_img
spot_img

Θάλασσα και drones – Τα do’s και τα dont’s

- Advertisement -

Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το καλοκαίρι έφτασε και η θάλασσα μπαίνει στο στόχαστρο των ιπτάμενων καμερών μας.

Πως όμως μπορούμε να αποφύγουμε το οδυνηρότερο ατύχημα όλων. Την επαφή του αγαπημένου μας dji με το θαλασσινό νερό.

Μία σειρά από απλούς κανόνες, θα σας βοηθήσει να περάσατε με ασφάλεια πάνω από τη θάλασσα και να μην διακινδυνεύσετε ούτε στιγμή.

Το σημείο απογείωσης (home point) θα πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση μεγαλύτερη από 20 μέτρα από την ακρογιαλιά. Αυτό, γιατί αν -για οποιοδήποτε λόγο- το σκάφος χάσει την επικοινωνία με το χειριστήριο και ενεργοποιηθεί το Return To Home, τότε -αν η απόσταση από το σημείο απογείωσης είναι μικρότερη από 20 μέτρα- το σκάφος θα εκτελέσει άμεση προσγείωση και άρα κινδυνεύει να προσγειωθεί στο νερό.

20Mjpg
20Mbjpg
  • Είναι μύθος ότι οι κάτω αισθητήρες μπορεί να οδηγήσουν το σκάφος σε πτώση στο νερό. Είναι όμως αλήθεια ότι οι κάτω αισθητήρες δεν μπορούν να αντιληφθούν το νερό ως εμπόδιο και άρα δεν μπορούν να ανακόψουν την κάθοδο του σκάφους.
  • Μην πετάτε σε ύψος λιγότερο από 5 μέτρα πάνω από τη θάλασσα. Υψηλή υγρασία, σταγονίδια, μεταβολές της ατμοσφαιρικής πίεσης, μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα. Επίσης σε οποιαδήποτε ανωμαλία στην πτήση (πχ ριπή ανέμου) δεν θα έχετε κάποιο περιθώριο αντίδρασης.

5mjpg

  • Αποφύγετε την προσέγγιση σε πλοία. Οι μεταλλικές επιφάνειες, τα ραντάρ, σκοινιά, σημαίες, πανιά, έχουν οδηγήσει αρκετά drones στην αιώνια ανάπαυση του βυθού.
shipjpg
  • Λάβετε υπόψη τον άνεμο. Απομακρυνθείτε με τον άνεμο κόντρα, ώστε να μπορέσετε να επιστρέψετε με ούριο άνεμο.

Αν τελικά συμβεί το ατύχημα και το drone πέσει στη θάλασσα και εάν βέβαια υπάρχει η δυνατότητα να το ανασύρετε, υπάρχουν πολύ συγκεκριμένα βήματα που μπορείτε να κάνετε, ώστε να διατηρήσετε ζωντανές τις πιθανότητες επισκευής.

drop in waterjpg

Το θαλασσινό νερό περιέχει νάτριο (σε μορφή χλωριούχου νατρίου=αλάτι). Το νάτριο ανήκει στα μέταλλα και άρα είναι αγώγιμο. Επίσης είναι και διαβρωτικό. Οπότε:

Βήμα 1ο 

Ανασύρετε το ταχύτερο το σκάφος από το νερό και βγάλτε αμέσως την μπαταρία. Θυμηθείτε ότι όταν η μπαταρία έρθει σε επαφή με το θαλασσινό νερό καταστρέφεται αμέσως (βραχυκυκλώνει) και δεν υπάρχει καμία ελπίδα να λειτουργήσει και πάλι.

extract_batjpg

Βήμα 2ο 

ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΑΝΆΨΕΤΕ

Βήμα 3ο 

Γεμίστε ένα δοχείο με γλυκό νερό και βυθίστε το drone μέσα. Αυτό δεν θα επιτρέψει στο νάτριο να κρυσταλλοποιηθεί πάνω στα ηλεκτρονικά του σκάφους και να τα διαβρώσει.

IMG_20200627_094139jpg

Βήμα 4ο 

Αλλάξτε αρκετές φορές το νερό και φροντίστε να παραμείνει πλήρως σκεπασμένο από το νερό.

Βήμα 5ο

ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΑΝΆΨΕΤΕ.  Οι κρύσταλλοι αλάτων βρίσκονται κάτω από τα ολοκληρωμένα κυκλώματα και ανάμεσα στις επαφές, ενώ ήδη κάποιες οξειδώσεις έχουν ήδη δημιουργηθεί. Απευθυνθείτε αμέσως στο service, που θα αναλάβει να εξετάσει ένα-ένα όλα τα κυκλώματα και τα εξαρτήματα, επισκευάζοντας σωστά και κυρίως αξιόπιστα το drone σας.

Πηγή: xlab.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ