Θήβα: Το drone της αστυνομίας «έπιασε» την χασισοφυτεία στη χαράδρα – Στον ανακριτή τρία άτομα

- Advertisement -

Ενώπιον του ανακριτή της Θήβας βρέθηκαν τρία άτομα που καλλιεργούσαν χασισοφυτεία σε πλαγιά χαράδρας κατά μήκος του Ασωπού ποταμού. 

Αυτό που δεν υπολόγιζαν – παρά το γεγονός ότι είχαν  επιλέξει ένα «κρυφό» σημείο – ήταν ο ανώνυμος πληροφοριοδότης αλλά και το Drone  της Ελληνικής Αστυνομίας που αποτύπωσε από αέρα τα δενδρύλλια.

ΟΙ αστυνομικοί που έφθασαν στην περιοχή μέσα από μονοπάτια  αρχικά είδαν τον πρώτο ύποπτο να πλησιάζει την περιοχή κρατώντας ένα αυτοσχέδιο γκλοπ ενώ λίγο αργότερα έκαναν την εμφάνισή τους και άλλα δύο άτομα. Συνολικά καλλιεργούσαν 281  δενδρύλλια κάνναβης έως 1.5 μέτρο ύψος.

Η επεισοδιακή σύλληψη και το «μπέρδεμα» ενός δράστη

Η σύλληψη των τριών ανδρών  στις 11 Αυγούστου, δεν ήταν εύκολη υπόθεση.. Αρχικά οι αστυνομικοί εντοπίζουν και συλλαμβάνουν τον πρώτο που έφθασε στο σημείο με ένα άσπρο αυτοκίνητο.. Μόνο που σε ερωτήσεις των αστυνομικών ισχυριζόταν ότι… έχασε το δρόμο.

«Μας είπε ότι αρχικά κινούμενος από Θήβα προς Ελευσίνα μπερδεύτηκε και βρέθηκε τυχαία στο σημείο .Επίσης σε έλεγχο στο εσωτερικό του οχήματος διαπιστώσαμε ότι υπήρχαν διάφορα τρόφιμα, τα οποία μας είπε  ότι  τα μετέφερε από Θήβα προς Ελευσίνα αλλά βρήκαμε μια απόδειξη της ίδιας ημέρας από κατάστημα στην.. Ελευσίνα. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου ο άνδρας δεχόταν συνεχώς κλήσεις από ένα άτομο με το όνομα Μ…» κατέθεσε ένας από τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στην επιχείρηση.»

Τα άλλα δύο άτομα που έφθασαν στην περιοχή λίγο αργότερα δεν υπολόγισαν ότι θα βρουν μπροστά τους, τους αστυνομικούς.

«Πλησιάζοντας τους και ενώ τους είχε δοθεί εντολή να ξαπλώσουν στο έδαφος ,ο ένας που ήταν ο πιο εύσωμος με μακριά μαλλιά ήταν συνεργάσιμος ενώ ο δεύτερος που ήταν πιο κοντός και αδύνατος, αντιστάθηκε σθεναρά  όταν πήγαμε να του βάλουμε χειροπέδες.» κατέθεσε αστυνομικός .

Μάλιστα ο συγκεκριμένος δράστης μιλώντας στα αλβανικά έλεγε στον συγκατηγορούμενό του να σταματήσει να απαντά στις ερωτήσεις των αστυνομικών.

Στην επιχείρηση συμμετείχε και η ΕΚΑΜ ενώ οι αρχές εντόπισαν κατά τον έλεγχο από μπισκότα μέχρι και λάστιχα ποτίσματος στην πλαγιά..

Οι ..άνεργοι καλλιεργητές κάνναβης και ο κομμωτής

Οι αρχές όταν ταυτοποίησαν τους τρεις δράστες ανακάλυψαν ότι οι δύο  ήταν… άνεργοι ενώ ο τρίτος δήλωνε ως επάγγελμα… κομμωτής. Ήταν όλοι κάτοικοι Ελευσίνας  ενώ οι δύο από τους τρεις είναι αδέρφια  και φαίνεται ότι έκαναν συχνά το δρομολόγιο προς τη χαράδρα στη Θήβα για την χασισοφυτεία.

Κατηγορούνται για συμμορία ,διακίνηση και καλλιέργεια ναρκωτικών.

Το ερώτημα πλέον για τις αρχές είναι που πωλούσαν τα ναρκωτικά .Θεωρείται βέβαιο ότι υπάρχουν και άλλα άτομα πίσω από τη συμμορία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ