Λετονία: «Το ρωσικό drone που συνετρίβη μετέφερε εκρηκτικά»

- Advertisement -

Το ρωσικό στρατιωτικό drone που συνετρίβη στη Λετονία το Σάββατο μετέφερε εκρηκτικά που πιθανώς προορίζονταν για την Ουκρανία, ανέφεραν τη Δευτέρα αξιωματούχοι της χώρας, που είναι μέλος του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, ο διοικητής των Εθνικών Ενόπλων Δυνάμεων της Λετονίας, αντιστράτηγος Λέονιντς Κάλνινς, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου πως το μη επανδρωμένο αεροσκάφος ήταν τύπου Shahed, ιρανικού σχεδιασμού.

Τα εκρηκτικά που μετέφερε, τα οποία είναι πιθανό να προορίζονταν για τις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, απενεργοποιήθηκαν αμέσως μετά τον εντοπισμό του, τόνισε ο Κάλνινς στους δημοσιογράφους.

Υπενθυμίζεται πως το ρωσικό drone εισήλθε στον εναέριο χώρο της Λετονίας από τη Λευκορωσία και συνετρίβη στην περιοχή του χωριού Gaigalava, περίπου 90 χιλιόμετρα από τα σύνορα, στον δήμο Ρέζεκνε.

Η Λετονία, όπως και η Ρουμανία, η οποία επίσης είναι μέλος του ΝΑΤΟ, υποστηρίζουν την Ουκρανία στον πόλεμο με τη Ρωσία. Την Κυριακή ανακοίνωσαν ότι ερευνούν περιστατικά με ρωσικά drones που συνετρίβησαν αφού παραβίασαν τον εναέριο χώρο τους.

Ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Μιρτσέα Γκεοάνα, κατήγγειλε την Κυριακή τα περιστατικά ως «ανεύθυνα και δυνητικά επικίνδυνα», ενώ δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη για σκόπιμη επίθεση εναντίον κρατών-μελών της συμμαχίας.

Με πληροφορίες από Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ