Νέα μαζική επίθεση της Ρωσίας με πυραύλους και drones στο Κίεβο

- Advertisement -

Βομβαρδιστικά και drones της Ρωσίας πέταξαν νωρίς το πρωί της Τρίτης, 27 Αυγούστου, προς την κατεύθυνση της Ουκρανίας. Οι ουκρανικές αρχές εξέδωσαν προειδοποίηση, κηρύσσοντας συναγερμό για αεροπορικές επιδρομές σε μεγάλο μέρος της χώρας, μόλις μια μέρα μετά από τα μαζικά ρωσικά πλήγματα εναντίον ενεργειακών υποδομών. Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο στη διάρκεια της νύχτας από τους βομβαρδισμούς.

«Η ουκρανική πολεμική αεροπορία επιβεβαιώνει την απογείωση (βομβαρδιστικών Τουπόλεφ) Tu-95MS από την αεροπορική βάση Ένγκελς (σ.σ. της νοτιοδυτικής Ρωσίας). Πύραυλοι ενδέχεται να εισέλθουν στον ουκρανικό εναέριο χώρο σε περίπου δύο ώρες», ανέφερε γύρω στις 04:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) η ουκρανική πολεμική αεροπορία μέσω Telegram, προσθέτοντας κατόπιν πως κατευθύνονται επίσης στο έδαφός της drones.

Κριβί Ριχ, Κίεβο και περιοχές στην κεντρική και ανατολική Ουκρανία ήταν σε κατάσταση συναγερμού για αεροπορικές επιδρομές για το μεγαλύτερο μέρος της νύχτας.

Τα συστήματα αεράμυνας της περιοχής του Κιέβου αναπτύχθηκαν αρκετά φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας για να αποκρούσουν πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη με στόχο την ουκρανική πρωτεύουσα, ανέφερε η στρατιωτική διοίκηση της περιοχής μέσω του Telegram.

Δημοσιογράφοι του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, καθώς και ουκρανικά ΜΜΕ μετέδωσαν πως ακούστηκαν τρεις σειρές εκρήξεων στο Κίεβο. Παραμένει άγνωστο αν επρόκειτο για καταρρίψεις στόχων ή πλήγματα.

«Μην αψηφάτε τους συναγερμούς, αναζητήστε καταφύγιο», προειδοποίησε η πολεμική αεροπορία μέσω Telegram τους πολίτες.

Χτύπημα σε ξενοδοχείο σε πόλη της Ουκρανίας

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Κριβί Ριχ (κεντρική Ουκρανία) σε ρωσικό πλήγμα εναντίον πολιτικής υποδομής, ανέφεραν νωρίτερα τοπικοί αξιωματούχοι, καθώς πύραυλος έπληξε ένα ξενοδοχείο στην πόλη.

Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν από την επίθεση αυτή και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύονται, δήλωσε ο Ολεξάντρ Βίλκουλ, επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας του Κριβί Ριχ στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Ο Σερχίι Λίσακ, ο περιφερειάρχης της Ντνίπρο, όπου υπάγεται διοικητικά η πόλη, ανέφερε ότι η υποδομή καταστράφηκε ολοσχερώς.

«Γύρω στα μεσάνυχτα, ένας πύραυλος έπληξε ξενοδοχείο και κατέστρεψε εν μέρει το τετραώροφο κτήριο», ανακοίνωσαν οι ουκρανικές υπηρεσίες άμεσης δράσης.

Ένας άνδρας και μία γυναίκα σκοτώθηκαν επίσης από πλήγμα μη επανδρωμένου αεροσκάφους Σαχίντ που κατέστρεψε κατοικίες στην περιφέρεια της Ζαπορίζια, ανακοίνωσε ο τοπικός κυβερνήτης, Ιβάν Φεντόροφ.

Πηγή: Zougla.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ