Το Πυροφυλάκιο “Δίανθος” στο Ιταλικό Πυροβολείο Σουνίου από ψηλά

- Advertisement -

Ο Χρήστος Γιατράκος και η 8 film productions γύρισε ένα εναέριο βίντεο που αναδεικνύει το Πυροφυλάκιο “Δίανθος” στο Ιταλικό Πυροβολείο Σουνίου.

Δείτε το:

Όπως αναφέρει ο δημιουργός:

Ο φορέας εθελοντισμού ‘’Δίανθος’’ έχει έδρα το Λαύριο, αλλά πεδίο δράσης ολόκληρη τη χώρα. Επί μία δεκαετία ο Δίανθος αποδεικνύει καθημερινά τι μπορεί να προσφέρει ο εθελοντισμός τόσο σε άτομα όσο και σε κοινωνίες. Είναι μάλιστα ίσως ο μοναδικός εθελοντικός φορέας που δραστηριοποιείται ταυτόχρονα σε τρία τεράστια πεδία: τη Φύση, τον Άνθρωπο και τον Πολιτισμό, με συνέπεια, συνέχεια και δυναμισμό!

Στον Δίανθο πιστεύουμε ότι ειδικά για τους Έλληνες η αλληλεγγύη κι η προσφορά είναι στοιχεία της χαρακτηροδομής τους, καθώς είναι ο λαός που κατέκτησε την ανθρώπινη σκέψη. Πολύ πρόσφατα μάλιστα ο Δίανθος απέδειξε έμπρακτα το ανθρωπιστικό του πρόσωπο και την αλληλεγγύη αυτή απέναντι στους συνανθρώπους μας στα χωριά της Αργιθέας που δοκιμάστηκαν από τα φονικά και καταστροφικά πλημμυρικά φαινόμενα! Ακόμη και σήμερα που η υγειονομική κρίση και οι πρωτόγνωρες ειδικές καταστάσεις που βιώνουμε ‘’πάγωσαν’’ αρκετές δράσεις μας όπως οι Περιηγητικοί Ορεινοί Περίπατοι (Π.Ο.Π.), δεν μένουμε ποτέ αδρανείς, αλλά σχεδιάζουμε και οργανώνουμε τις δράσεις της επόμενης ημέρας!

Και μην ξεχνάμε ότι ο εθελοντισμός δεν είναι μόνο προσφορά και οφέλη προς τρίτους, αλλά και οφέλη που αποκομίζει ο ίδιος ο εθελοντής, αφού κατακτά την απόλυτη συναισθηματική πληρότητα, βιώνει ικανοποίηση και ψυχική ισορροπία. Το συναίσθημα της προσφοράς είναι ανεκτίμητο.

Εκτοπίζεται κάθε μορφή εγωισμού και με τον εθελοντισμό ο άνθρωπος μπορεί να δώσει διέξοδο σε επιλογές από τις οποίες τον αποτρέπει η συμβατικότητα της καθημερινότητάς του.

Για περισσότερα για τον Χρήστο Γιατράκο μπείτε εδώ : www.chrisgiatrakos.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ