25/10 Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού: «Αλλάζω… Αλλά ΖΩ!». Tο drone έγινε κομμάτι αυτής της αλλαγής

- Advertisement -

Το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023 τα μέλη της ομάδας Face Up, ανταποκρινόμενα για τέταρτη συνεχή χρονιά στο κάλεσμα του δημιουργού της ομάδας Στέφανου Ματσουκαλίδη, που είχε και την δημιουργική επιμέλεια, πραγματοποίησαν δράση αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση των γυναικών για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Η δράση έλαβε χώρα μπροστά από τις «Ομπρέλες» του Γ. Ζογγολόπουλου στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, όπου 54 γυναίκες συμμετείχαν σε μια πολυμεσική εμπειρία (αεροκινηματογράφιση, βιντεοσκόπιση, νοηματική) για να αποδώσουν εκφραστικά το σύνθημα <<Αλλάζω…Αλλά ΖΩ!>>.

Η χρήση drone για την απαθανάτιση της εν λόγω δράσης, ήταν καίρια για την ανάδειξη της δυναμικής του συνθήματος της αλλαγής που βιώνει μια γυναίκα που νοσεί, η οποία ουσιαστικά αποτελεί την προσωπική της ανάπτυξη καθώς μεταβαίνει σε μια ολοκαίνουρια, ελπιδοφόρα και φωτεινή φάση της ζωής της.

Η ομάδα Face Up δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2020 από τον Στέφανο Ματσουκαλίδη, βιντεογράφο και πιστοποιημένο χειριστή drone, με σκοπό την δημιουργία δράσεων, σχετικά με την ενημέρωση της σημασίας της πρόληψης του καρκίνου του μαστού.

Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Οκτώβρη ως μήνα πρόληψης του καρκίνου του μαστού και τέθηκε υπό την αιγίδα του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Ελάχιστη αλλά συμβολική και γεμάτη αγάπη προσφορά των μελών της ομάδας Face Up, η προμήθεια μπλουζών από το Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης, που λειτουργεί προγράμματα, για την ενημέρωση και υποστήριξη γυναικών που νοσούν ή έχουν βιώσει την εμπειρία του καρκίνου του μαστού.

Δείτε το βίντεο όπως το κατέγραψε και με το drone του ο Στέφανος Ματσουκαλίδης:

Μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τον Στέφανο Ματσουκαλίδη εδώ : https://www.matsoukalidis.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ