40χρονος Αλβανός δραπέτευσε απο ιταλικές φυλακές με εργαλεία που του παρείχαν μέσω drone – Η Ελληνική λύση για τις φυλακές

- Advertisement -

Ένας 40χρονος Αλβανός καταδικασμένος για φόνο κατάφερε να δραπετεύσει το προηγούμενο διάστημα από τις φυλακές Teramo στο Αμπρότζο της Ιταλίας. Ο Αλβανός καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τον φόνο του συμπατριώτη του, Shpëtim Cupa στην Μπρέσια.

Το καλά μελετημένο σχέδιο λειτούργησε σαν να ήταν σε ταινία. Έκοψε τα κάγκελα του παραθύρου με ειδική κλωστή και στη συνέχεια κατέβηκε με σχοινί σβήνοντας κάθε ίχνος. Πού τα βρήκε όμως αυτά τα εργαλεία ο Αλβανός; Αυτό είχε σκεφτεί ένας συνάδελφός του έξω από τη φυλακή, ο οποίος του τα είχε στείλει στο παράθυρο με drone.

Οι σωφρονιστικές αρχές μόλις το κατάλαβαν ότι ήταν εξαφανισμένος σήμαναν συναγερμό. Ο Roland Dedja, με καταγωγή από το Δυρράχιο, ζούσε στο παρελθόν στην Ισπανία και τη Γαλλία. Χρησιμοποίησε επίσης ένα πλαστό τσέχικο διαβατήριο με το όνομα Kamill Hladky.

Μια λύση που μπορεί να αντιμετωπίσει εναέριες απειλές σε χώρους όπως οι φυλακές αλλά και στόχους (π.χ. τη Βουλή) και επίσης τα σύνορά μας, την έχουν τα antidrone συστήματα τα οποία κατασκευάζει στην Ελλάδα η Drone Solutions 

Περισσότερες πληροφορίες  για τα anti drone συστήματα και την Drone Solutions μπείτε εδω www.dronesolutions.gr

ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210 2851627-8

Όπως παρουσιάστηκε το σύστημα στο περίπτερο της Drone Solutions, στην έκθεση Defea 2021:

Πηγή: Himara.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ