Latsco S.I: Συνεργασία με την Spirit Αεροναυπηγικά Συστήματα ΑΕ και δωρεά εξοπλισμού στο Πυροσβεστικό Σώμα

- Advertisement -

Η εταιρεία LATSCOs.l.(shippinglimited) με αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης και ευαισθητοποιούμενη από τις προσπάθειες του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος στην αντιμετώπιση του κύματος πυρκαγιών, που αντιμετώπισε η Χώρα μας το περασμένο καλοκαίρι, αποφάσισε να σταθεί αρωγός πραγματοποιώντας δωρεά εξοπλισμού στο ΠΣ.  Στα πλαίσια της προσφοράς αυτής ζητήθηκε από το ΠΣ να προδιαγράψει τις απαιτήσεις του και  σε μη επανδρωμένα μέσα.

Μέσα στον εξοπλισμό που ζητήθηκε από το ΠΣ  περιλαμβανόταν και ειδική απαίτηση για την προμήθεια μη επανδρωμένων εναέριων  συστημάτων τύπου SARISA,κάθε ένα των οποίων  περιλαμβάνει το εναέριο όχημα και  ένα σταθμό εδάφους τύπου MPGS-S3,  που σχεδιάζονται και κατασκευάζονται από την ελληνική εταιρεία SAS Technology  του ομίλου SpiritWorld Group.

Η αιτηθείσα διαμόρφωση SRS-1C (cargo) έχει ως κύρια αποστολή την μεταφορά φορτίου (CargoDrone) έχει όμως την δυνατότητα να πραγματοποιήσει μεγάλο εύρος διαφορετικού τύπου  αποστολών,όπως κατάσβεση  μικροεστιών κατά την πολύ αρχική φάση τους σε δύσβατα μέρη, ή την τελική καταστολή τους μετά την φωτιά για αποφυγή αναζωπυρώσεων. Η ειδική αυτή λειτουργία εξελίσσεται από την SAS Technology πιλοτικά σε συνεργασία με το ΠΣ και η SARISA είναι το πρώτο αερόχημα που ενσωματώνει μια τέτοια λειτουργία.

Το σύστημα SARISA  παρουσιάστηκε πρώτη φορά στην DEFEA 2021 και στην σχεδίαση του έχουν ληφθεί υπόψη επιχειρησιακές απαιτήσεις  τόσο  του Πυροσβεστικού Σώματος όσο και των ΕνόπλωνΔυνάμεων, φορείς στους οποίους είχε παρουσιαστεί  όταν βρισκόταν  ακόμη στο στάδιο αρχικής σχεδίασης.

Σε υλοποίηση της ανωτέρω ανάγκης του ΠΣ η εταιρεία LATSCO S.l.συνήψε σχετική σύμβαση προμήθειας με την SAS Technology.Στα πλαίσια υπογραφής της σύμβασης αυτής, οCEO της LATSCO ShippingLimited κ. Γεώργιος Μαργαρώνης δήλωσε: «Με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης απέναντι στην δριμείς επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής που έζησε η Χώρα μας,  με τις πρωτοφανούς έντασης και έκτασης δασικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού, η εταιρεία μας δηλώνει την έμπρακτη συμπαράσταση της στην πολιτεία και το ΠΣ. Είναι ιδιαίτερη χαρά μας μάλιστα που κάποια από τα συστήματα τεχνολογικής αιχμής που ζητήθηκαν από το ΠΣ, σχεδιάζονται και κατασκευάζονται από μια ελληνική εταιρεία, την SASTechnology.»

Ο Προέδρος  και Διευθύνων Σύμβουλος της  SAS Technology   και του ομίλου  SPIRITWORLD GROUP   κ. Μιχάλης Σπυριδάκος δήλωσε: «Είναι μια ιδιαίτερη τιμή για εμάς που το μη επανδρωμένο σύστημα SARISA  που σχεδιάστηκε και κατασκευάζεται από την εταιρεία μας,επελέγη ειδικά από το προσωπικό του ΠΣ,αναγνωρίζοντας τις ειδικές και πρωτοποριακές δυνατότητες του. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την εταιρεία LATSCOs.l. τόσο για την προσφορά της στο κοινωνικό σύνολο, όσο και την απρόσκοπτη ολοκλήρωση των διαδικασιών  της σχετικής σύμβασης. Υποσχόμαστε να σταθούμε άξιοι της εμπιστοσύνης σας και να παραδώσουμε μέσα στους συμβατικούς χρόνους, αξιόλογα συστήματα που θα διευκολύνουν το έργο και θα αυξήσουν τις δυνατότητες του προσωπικού του ΠΣ».

Σχετικά με την LATSCO ShippingLimited

H LATSCO Shipping Limited ιδρύθηκε την δεκαετία του 1940 όταν ο ιδρυτής της, καπετάνιος Ιωάννης Λάτσης,  ξεκίνησε την επιχειρηματική του δραστηριότητα στον τομέα της επιβατικής και εμπορικής ναυτιλίας. Η εμπειρία του ομίλου στον τομέα της ναυτιλίας ξεπερνάει τα 70 χρόνια. Η εταιρεία αρχικά δραστηριοποιούνταν με την ονομασία PETROLA International S.A. Δια μέσω των ετών, ο όμιλος έχει εκμεταλλευθεί περισσότερα από 100 πλοία, τα οποία ποικίλουν, από πολύ μεγάλα δεξαμενόπλοια μεταφοράς αργού πετρελαίου (VLCCs) έως φορτηγά μεταφοράς ξηρού φορτίου.Σήμερα ως LATSCO Shipping Limited, η εταιρεία εκμεταλλεύεται ένα στόλο 31 ενεργών πλοίων, που αποτελείται 18 δεξανόπλοια, 11 υγραεριοφόρα και 2 πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου, έχοντας σε παραγγελία και 4 πολύ μεγάλα δεξανόπλοια μεταφοράς αργού πετρελαίου (VLCCs) με εκτιμώμενη παράδοση το 2022. Η εταιρεία έχει έδρα το Mονακό και γραφεία στην Αθήνα και το Λονδίνο.

Σχετικά με την SAS Technology:

Η Spirit Αεροναυπηγικά  Συστήματα ΑΕ. (SAStechnology,www.sas-tech.gr) είναι μια Ελληνική εταιρεία τεχνολογίας. Ιδρύθηκε το 2020 σαν συνέχεια μιας προσπάθειας εφαρμοσμένης έρευνας στον τομέα των μη επανδρωμένων συστημάτων  που ξεκίνησε το 2015. Η εταιρεία με έδρα τον Πειραιά (Κανθάρου 2), και ειδικεύεται στην σχεδίαση και κατασκευή μη επανδρωμένων συστημάτων όλων των τύπων. Οι τεχνικές εγκαταστάσεις της SAS Τechnology βρίσκονται στην Λεωφόρο Λαυρίου 196  στα Γλυκά Νερά και περιλαμβάνουν εργαστήρια ανάπτυξης σχεδίασης, γραμμή παραγωγής, χώρους  έκθεσης προϊόντων και χώρους εκπαίδευσης.

HSASTechnology ανήκει στον όμιλο εταιρειών SPIRITWORLDGROUP (www.spiritworld.gr)  που ιδρύθηκε το 2004 με εδρα τον Πειραια και το HongKongαπό τον επιχειρηματία κ Μιχάλη Σπυριδάκο και δραστηριοποιείται κυριως στον τομέα της ναυτιλίας με δυο (2) product  Tanker ιδιοκτησίας της και διαφόρων άλλων τύπων πλοίων στην διαχείρισή της. Σήμερα ο όμιλος διαθέτει συνολικά 10 διαφορετικές εταιρείες, που δραστηριοποιούνται στους τομείς της Διαμεταφοράς,Logistic/e-commerce, Τρόφιμα, Διεθνέςεμπόριο (CommodityTrading),RealEstate, Υγεία,  Τουρισμό,Yachting&Τεχνολογία με την είσοδο της SAS Technology στον Όμιλο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ