SNR Community – Καταχώρησε τον εξοπλισμό σου, νιώσε ασφαλής

- Advertisement -

Το Serial Number Registration Community είναι ακριβώς αυτό που λέει το όνομά του, μια κοινότητα για τους χρήστες φωτογραφικού εξοπλισμού, που σκοπό έχει τη δημιουργία μιας βάσης δεδομένων με καταχωρημένα τα s/n των εξοπλισμών έτσι ώστε να μπορεί να γίνει μία προσπάθεια ανάκτησης τους σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής.

Η ιδέα για τη δημιουργία του SNR Community ξεκίνησε πριν από περίπου δύο χρόνια με αφορμή τη δυσάρεστη εμπειρία των επαγγελματιών που το δημιούργησαν. Οι δημιουργοί του SNR Community έπεσαν θύματα κλοπής του επαγγελματικού εξοπλισμού τους. Έχοντας βιώσει την ψυχοφθόρα εμπειρία της προσπάθειας ανεύρεσής του, τις ώρες αγωνίες, τα αλλεπάλληλα τηλέφωνα με τις Αρχές, τις αναρτήσεις σε κάθε σχετικό διαδικτυακό forum ή ομάδα και έχοντας έρθει αντιμέτωποι με την πιθανότητα των εξόδων και όλων επακόλουθων προβλημάτων που μία τέτοια απώλεια μπορεί να επιφέρει, γνωρίζουν πολύ καλά την ανάγκη για τη δημιουργία μιας τέτοιας κοινότητας.

Οι δημιουργοί του SNR Community υπήρξαν από τους “τυχερούς” που ανάκτησαν τον εξοπλισμό τους, ωστόσο αυτό που αντίκρισαν όταν τον πήραν πίσω, ήταν όλο το περιεχόμενο της τσάντας τους συσκευασμένο σε ξεχωριστά σακουλάκια έτοιμα προς πώληση. Προορισμός ή η Ελλάδα ή ακόμα και το εξωτερικό και κυρίως οι Βαλκανικές χώρες, κάτι που έμαθαν σαν πληροφορία αργότερα σε συζήτηση με τις Αρχές. Τότε ήταν που μετά από ζυμώσεις κατέληξαν πως η δημιουργία μιας βάσης δεδομένων, όπως αυτή του SNR Community είναι καίρια, καθώς μπορεί να αποβεί εξαιρετικά βοηθητική τις πρώτες κρίσιμες ώρες πριν τη μεταπώληση, δυσκολεύοντάς την ή ακόμη προλαμβάνοντάς την.

Στο snr-community.org, κάθε χρήστης να μπορεί να καταχωρήσει τον εξοπλισμό του και στην περίπτωση που βρεθεί στη δυσάρεστη θέση που βρέθηκαν και οι δημιουργοί του, μπορεί να ‘’μαρκάρει’’ το αντικείμενο που χάθηκε/κλάπηκε, έτσι ώστε η διαδικασία μεταπώλησης να γίνει πολύ πιο δύσκολη, αλλά και το πιο σημαντικό, σε περίπτωση ανεύρεσης να μπορεί να ταυτοποιηθεί ως ο νόμιμος ιδιοκτήτης και να είναι εύκολο να επικοινωνήσει μαζί του όποιος το βρήκε.

Πώς λειτουργεί

Ο τρόπος για να γίνεται μέλος της  κοινότητας του SNR Community και να καταχωρήσετε τον εξοπλισμό σας είναι πολύ απλός.

Βήμα 1ο

Φωτογραφίζετε το αντικείμενο που επιθυμείτε να καταχωρήσετε, π.χ ένα φακό

17-50mm, f/2.8. Οι φωτογραφίες πρέπει να είναι κοντινές, να μην είναι θολές ή κουνημένες και μια οπωσδήποτε από αυτές να δείχνει τον σειριακό αριθμό καθαρά έτσι ώστε να διαβάζεται εύκολα.

Βήμα 2ο

Το site του SNR Community, snr-community.org, πατάτε στο κουμπί “Καταχώρηση Εξοπλισμού” και συμπληρώνετε τα στοιχεία του (serial number, την κατηγορία στην οποία ανήκει, μάρκα, μοντέλο, καθώς και ανεβάζετε τις φωτογραφίες που τραβήξατε προηγουμένως. Εξίσου σημαντικό είναι να προσθέσετε μια περιγραφή με τυχόν σημάδια που θα βοηθήσουν στην αναγνώρισή του ή και κάποιο βίντεο που έχετε με τον εξοπλισμό σας ανεβασμένο στο ΥouΤube, παραθέτοντας το link στο αντίστοιχο πεδίο).

Βήμα 3ο

Δημιουργήστε ένα προφίλ. Προσθέστε τα στοιχεία σας και το e-mail σας ως τρόπο επικοινωνίας.

Βήμα 4ο

Ενεργοποιήστε την καταχώρησή σας καταβάλλοντας το ποσό των € 6,5 με έναν από τους τρόπους πληρωμής που αναγράφονται. Η ομάδα support του SNR Community, αφού επιβεβαιώσει την εγγραφή και την σωστή καταχώρηση, εντός 2 ημερών από την επιβεβαίωση της πληρωμής, προσθέτει το αντικείμενο στην βάση δεδομένων της κοινότητας. (Σε περίπτωση κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό λόγω των καθυστερήσεων που παρατηρούνται η ενεργοποίηση μπορεί να πάρει περισσότερο). Σε περίπτωση που δεν καταβάλετε το ποσό απευθείας κατά την εγγραφή σας, έχετε περιθώριο 7 ημερών μετά την διαδικασία. Μετά από τις 7 ημέρες θα πρέπει να κάνετε τη διαδικασία από την αρχή.

Τι κάνετε αν όντως χάσετε / πέσετε θύμα κλοπής του εξοπλισμού σας

Μπαίνετε άμεσα στο προφίλ σας στο snr-community.org και μαρκάρετε το αντικείμενο ή τα αντικείμενα αλλάζοντας το status σε “Χάθηκε”. Όταν βρείτε τον εξοπλισμό σας επαναλαμβάνετε τη διαδικασία και το μαρκάρετε ως “Βρέθηκε” έτσι ώστε να διαγραφεί και η αναγγελία.

Εκτός από το μαρκάρισμα, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε μια αναγγελία απώλειας με λεπτομέρειες για το πώς, πού και πότε χάθηκε ο εξοπλισμός. Η αναγγελία αυτή θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα μας και στις διάφορες ομάδες στα social media που συντηρούμε.

Από εκεί και πέρα, όποιος εν αγνοία του προσπαθήσει ν’ αγοράσει το αντικείμενο μπορεί να το ελέγξει κάνοντας ένα απλό search με τον σειριακό αριθμό. Αν το αντικείμενο συνεχίζει να είναι μαρκαρισμένο, τότε μπορεί να επικοινωνήσει απευθείας με τον ιδιοκτήτη μέσω e-mail.

Γιατί αξίζει να γίνετε μέλη του SNR Community προτού χάσετε τον εξοπλισμό σας

Οι πρώτες ώρες μετά την απώλεια ή την κλοπή του εξοπλισμού είναι οι κρισιμότερες πριν ο εξοπλισμός μεταπωληθεί. Αν επιχειρήσετε να γίνετε μέλος της κοινότητα μετά την απώλεια, θα σας στοιχίσει σε πολύτιμο χρόνο καθώς, εκτός του ότι, όπως προαναφέρθηκε, χρειάζεται κάποιος χρόνος μέχρι να εγκριθεί η καταχώρησή σας, θα χρειαστούν φωτογραφίες για την πιστοποίηση του εξοπλισμού, συν ένα αντίγραφο της δήλωσης απώλειας από τις Αρχές. Σε όλο αυτό το διάστημα θα έχουν μειωθεί κατά πολύ οι πιθανότητες για να βρεθεί ο εξοπλισμός, αφού πιθανόν να έχει ήδη πωληθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ