Vector Security: Επανάσταση στις εφαρμογές Security & Περιπολίας με χρήση Drone DJI Enterprise!

- Advertisement -

Η Vector Security εισάγει νέα δεδομένα στις εφαρμογές security, παρουσιάζοντας μια επαναστατική πρόταση για τη πραγματοποίηση του Patrol από τις εταιρείες Security.

Η χρήση μη επαδρωμένων αεροσκάφων στις καθημερινές εργασίες των ανθρώπων, παρουσιάζει συνεχόμενη και ταχεία αύξηση με το κλάδο του Security να μην μένει ανεπηρέαστος από τις τεχνολογικές δυνατότητες των Drone. Πλέον μια συνηθισμένη περιπολία από την εταιρεία φύλαξης μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμα και με μηδενική παρουσία ανθρώπινου παράγοντα στην τοποθεσία που πρέπει να γίνει ο έλεγχος. Πως γίνεται όμως αυτό; Τα Drone διαθέτουν επαρκή χρόνο πτήσης που μπορεί να φτάσει έως και τα 50 λεπτά ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν. Έχουν την δυνατότητα να πετούν σε οποιοδήποτε σημείο ακόμα και αν αυτό είναι δυσπρόσιτο ή άκρως απαιτητικό. Διαθέτουν προηγμένα συστήματα εντοπισμού θέσης μέσω GPS που μπορούν να παρέχουν με ακρίβεια εκατοστού τη θέση του στόχου ή του σημείου ενδιαφέροντος. Η εικόνα που λαμβάνουμε στο χειριστήριο του Drone ή ακόμα και στον κεντρικό σταθμό λήψης σημάτων, είναι υψηλής ανάλυσης και λαμβάνεται σε άμεσο χρόνο. Ο συνδυασμός της οπτικής κάμερας του Drone και της θερμοκάμερας που διαθέτει, μπορεί να παρέχει στο χειριστή ή στην εταιρεία φύλαξης τα απαραίτητα δεδομένα για την λήψη σημαντικών και κρίσιμων αποφάσεων. Πλέον, ακόμα και τη νύχτα οποιαδήποτε απειλή μπορεί να εντοπιστεί εύκολα, με τη χρήση της θερμοκάμερας και χωρίς το Drone να γίνει αντιληπτό από τον εισβολέα.

Ένα από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα ανάλογα με το μοντέλο Drone της DJI που θα επιλέξετε, είναι η δυνατότητα να πραγματοποιηθεί η περιπολία ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών. Επιπλέον ο χρόνος που χρειάζεται για να αναπτυχθεί ένα Drone και να είναι σε θέση απογείωσης είναι 1 λεπτό χάρη στη φορητότητα και την ευελιξία του. Αυτό αποτελεί μια από τις βασικότερες λύσεις για την εταιρεία φύλαξης, καθώς προσφέρει άμεση και αποτελεσματική παρέμβαση, με χαμηλό κόστος ανεξαρτήτως την περιοχή που υπάρχει συναγερμός. Ένα από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα που προσφέρει το Drone στην εταιρεία φύλαξης είναι οτι μπορεί να πετάξει και να πραγματοποιήσει την περιπολία ανεξαρτήτων καιρικών συνθηκών ανάλογα με το μοντέλο που θα επιλέξει. Για να αναπτυχθεί ένα Drone και να είναι σε θέση να απογειωθεί, ο χρόνος που απαιτείται είναι έως 1 λεπτό και σε συνδιασμό με την φορητότητα του και την ευελιξία του, λύνει πολλά προβλήματα στην εταιρεία φύλαξης καθώς μπορεί να προσφέρει άμεση επέμβαση στην περιοχή όπου υπάρχει ο συναγερμός.

Τα σενάρια απειλών και συναγερμών στα οποία μπορεί να εφαρμοστεί η χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών είναι πολλά. Εμείς θα εστιάσουμε όμως στο πιο σύνηθες, κατά το οποίο ο κεντρικός σταθμός λήψης σημάτων λαμβάνει ένα συναγερμό από μια εγκατάσταση. Το κέντρο λήψης σημάτων ενημερώνει τον φύλακα που εκτελεί περιπολία με το όχημα του, να μεταβεί στο σημείο από το οποίο προήλθε ο συναγερμός. Η ανάπτυξη και απογείωση του Drone έχει πραγματοποιηθεί άμεσα και πλέον ο κεντρικός σταθμός λαμβάνει εικόνα της εγκατάστασης σε πραγματικό χρόνο. Δεν υπάρχει ο οπτικός περιορισμός που είχε ο φύλακας στεκόμενος έξω από το φράχτη της εγκατάστασης, καθώς η εικόνα που λαμβάνουμε με τη χρήση του Drone είναι συνολική και από ψηλά. Ο χειριστής αφού εντοπίσει τον εισβολέα μέσω του Drone και της θερμοκάμερας, μπορεί να ”μαρκάρει” τον εισβολέα και να ενεργοποιήσει την λειτουργία Auto Tracking στην οποία το Drone ακολουθεί τον εισβολέα σύμφωνα με το στίγμα του στο χάρτη, στέλνοντας ταυτόχρονα τις συντεταγμένες θέσης στο κέντρο λήψης σημάτων και κατ’επέκταση όπου αλλού χρειαστεί. Μια από τις προηγμένες λειτουργίες της θερμοκάμερας ακούει στο όνομα LaserFinder με την οποία μπορούμε να μάθουμε την απόσταση μας από το στόχο εφόσον αυτός βρίσκεται έως και 1200m από την θέση του Drone.

Στην περίπτωση δε που η εγκατάσταση απαιτεί να υπάρχει ένας ”άγρυπνος φρουρός” ο οποίος θα επιτηρεί συνεχώς την τοποθεσία, τα Drone DJI έχουν την λύση και γι’αυτό! Με την χρήση της φορητής συσκευής Tethered Drone μπορούμε να έχουμε μόνιμα απογειωμένο το κορυφαίο μοντέλο DJI Matrice 300 το οποίο θα λειτουργεί 24/7 και θα μεταδίδει Live εικόνα στον άμεσα ενδιαφερόμενο. Το καλώδιο που παρέχει τροφοδοσία στο Drone φτάνει από 70m έως 100m ώστε να εξασφαλίζει επαρκή κάλυψη μέσω της κάμερας του. Πόσα μάτια θα χρειαζόντουσαν για να εξασφαλίσουν οπτική κάλυψη σε μια τεράστια μονάδα παραγωγής; Η απάντηση δίνεται από τη Vector Secuity & τη DJI στο παραπάνω βίντεο!

Αν όλα τα παραπάνω δεν είναι αρκετά ώστε να σας πείσουν για τις δυνατότητες των Drone DJI Enterprise τότε μάθετε και αυτό! Τα ΣμηΕΑ συνεργάζονται με Docking Stations. Αυτό σημαίνει ότι ο εργαζόμενος της εταιρείας φύλαξης μπορεί απομακρυσμένα να δίνει εντολή σε ένα Drone ,να απογειωθεί από το σημείο που έχει τοποθετηθεί το Docking Station και το Drone, να εκτελέσει ένα Patrol μέσω ενός αυτοματοποιημένου σχεδίου πτήσης που έχει ορίσει και η εικόνα να μεταδίδεται σε ζωντανό χρόνο στο κέντρο λήψης σημάτων! Χωρίς Delay στο streaming! Τι γίνεται όμως αν η μπαταρία του drone εξαντληθεί; Υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας για έγκαιρη επιστροφή του ΣμηΕΑ στο Docking Station ή σε ασφαλής τοποθεσία για emergency landing. Όταν το DJI Drone προσγειωθεί μέσα στο Docking Station η μπαταρία του θα αλλαχτεί ρομποτικά καθώς εκεί διατηρούνται πάντα φορτισμένες 8 μπαταρίες.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Vector Security μέσω email στο info@vectorsecurity.gr ή τηλεφωνήστε στο 210 49 75 473 και ο Drone Expert της Vector Security θα σας λύσει όλες σας τις απορίες.

website: https://www.vectorsecurity.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ