Η ομάδα εθελοντικής δράσης Χίου ‘’ΟΜΙΚΡΟΝ’’ εκπαιδεύτηκε στην χρήση drone απο την Dronexprts

- Advertisement -

Στην εποχή της ψηφιακής εξέλιξης, η τεχνολογία των drones έχει αποκτήσει μια σημαντική θέση σε πολλούς τομείς της κοινωνίας μας. Ένας από αυτούς τους τομείς είναι η αντιπυρική προστασία, όπου τα drones μπορούν να παίξουν ένα ζωτικό ρόλο στην πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Στο πλαίσιο αυτό, η ομάδα εθελοντικής δράσης ΟΜΙΚΡΟΝ στη Χίο αναγνωρίζοντας την αξία αυτής της τεχνολογίας, με την εμπειρία και τη γνώση που έχει αποκτήσει στην πολιτική προστασία, αναγνώρισε ότι η χρήση των drones μπορεί να ενισχύσει και να βελτιώσει τις δραστηριότητές της.

Έτσι, αποφάσισε να επενδύσει στην εκπαίδευση των μελών της στη χρήση των drones.Η ομάδα συμμετείχε σε πρόγραμμα εκπαίδευσης από την dronexprts.

Η dronexprts είναι Εγκεκριμένος οργανισμός EASA για την εκπαίδευση χειριστών ΣμηEΑ και παρέχει πρωτοποριακά προγράμματα για την θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση των χειριστών

Η Ομάδα Εθελοντικής Δράσης Χίου – “ΟΜΙΚΡΟΝ”, ιδρύθηκε το 1999 στο Βροντάδο της Χίου, αρχικά σαν άτυπη ομάδα με την επωνυμία Ομάδα Εθελοντών Δασοπροστασίας Δήμου Ομηρούπολης, με σκοπό την προστασία και αναγέννηση του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής και την κοινωνική αλληλεγγύη. Η Ομάδα από τότε συμμετέχει ανελλιπώς στο σχεδιασμό της αντιπυρικής προστασίας του νησιού πραγματοποιώντας  καθημερινές περιπολίες και πυροφυλάξειςκαθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, εκτός αντιπυρικής περιόδου πραγματοποιεί δενδροφυτεύσεις, εργασίες διαχείρισης και καθαρισμού δασικών περιοχών. Επίσης διοργανώνει και συμμετέχει σε προγράμματα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του πληθυσμού σε θέματα προστασίας από τις δασικές πυρκαγιές. Σήμερα η Ομάδα με την εμπειρία και τη γνώση 22 και πλέον χρόνων παραμένει σταθερά προσηλωμένη στο τρίπτυχο πρόληψη – αντιμετώπιση – αποκατάσταση.

Επεκτείνει το δίκτυο στεγασμένων αντιπυρικών λωρίδων ενώ ταυτόχρονα συντηρεί το υπάρχον.

Συμμετέχει στις ενημερώσεις πληθυσμού στελεχώνονται το κλιμάκιο των φορέων που συστήνεται για το σκοπό αυτό.

Διατηρεί αξιόμαχο εξοπλισμό που σε συνδυασμό με τα έμπειρα και εκπαιδευμένα μέλη του τομέα Πολιτικής Προστασίας, συνεπικουρεί τις αρχές στα συμβάντα που καλείται.

Συμμετέχει σε πρόγραμμα πειραματικών καύσεων σε συνεργασία με το WWF Ελλάς και το Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων.

Υλοποιεί πειραματικά τα αποτελέσματα του Mediterranean Mosaic Project σχετικά με την παραγωγή και φύτευση δενδρυλλίων .

Συμμετέχει σαν παρατηρητής στο ερευνητικό πρόγραμμα PREVAIL για την πρόληψη μεγάλων δασικών πυρκαγιών.

Η Ομάδα ΟΜΙΚΡΟΝ έχει αναγνωριστεί για την πολυετή και συνεπή εθελοντική δράση της. Έχει τιμηθεί από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, το Υπουργείο Υγείας, το Υπουργείο Αιγαίου, το Δήμο Ομηρούπολης, το Δήμο Χίου, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου καθώς και από πολλούς άλλους φορείς με τους οποίους κατά καιρούς συνεργάστηκε.

Η Ομάδα σήμερα αποτελείται από 90 ενεργά μέλη η πλειοψηφία των οποίων είναι πιστοποιημένα από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε θέματα Δασοπροστασίας – Δασοπυρόσβεσης.

Η Ομάδα Εθελοντικής Δράσης Χίου ΟΜΙΚΡΟΝ εδρεύει στην Περιφερειακή Οδό Χίου – Βροντάδου, θέση Κοφινάς, έχει Παράρτημα στη Βορειοδυτική Χίο και είναι εγγεγραμμένη στο Μητρώο Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας με αριθμό 3/2009.

Μάθετε τα πάντα για τα drones και αποκτήστε ευρωπαϊκό δίπλωμα χειριστή στην dronexprts.

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε εδώ : http://www.dronexprts.com

Email :  dronexpertike@gmail.com

Τηλ Επικοινωνίας : 210 220 12666987676096  κ.Τσούμας Νικόλαος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ