Συμβουλές για πτήσεις drone το καλοκαίρι απο την MAKdRONE

- Advertisement -

Καλοκαίρι, ήλιος, θάλασσα, διακοπές. Μια πτήση με drone είναι άκρως δελεαστική αφού συνδυάζονται τοπία και διαθέσιμος χρόνος. Ενώ οι πτήσεις το καλοκαίρι προσφέρουν νέες εμπειρίες, οι χειριστές θα πρέπει να γνωρίζουν τα ρίσκα που συνεπάγονται οι πτήσεις σε υψηλές θερμοκρασίες. Η συνεχής πτήση κάτω από υψηλές θερμοκρασίες μπορεί εύκολα να προκαλέσει σοβαρή θέρμανση του εξοπλισμού και μπορεί ακόμη και να προκαλέσει βλάβη ή έκρηξη της μπαταρίας και μόνιμη ζημιά στον εξοπλισμό του drone.

Η μέγιστη θερμοκρασία για τα περισσότερα drone (dji, autel, parrot κτλ) είναι οι 40 βαθμοί Κελσίου. Κατά την πτήση, το σώμα, η μπαταρία και οι κινητήρες του αεροσκάφους θα θερμανθούν σε διαφορετικά επίπεδα. Εάν η θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι ήδη κοντά στη μέγιστη θερμοκρασία λειτουργίας, τότε η χρήση του drone θα ξεπεράσει αυτές τις θερμοκρασίες, οι οποίες θα είναι επιζήμιες για τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας. Για αυτό το λόγο, είναι καλύτερο για το drone να αποφεύγει να πετάει συχνά πάνω από 30 βαθμούς Κελσίου και σίγουρα δεν συνιστάται να πετάει όταν η θερμοκρασία ξεπερνάει τους 40.

Τί επηρεάζεται από τον ζεστό καιρό:
Προπέλες

Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο, αλλά ο ζεστός καιρός το καλοκαίρι συνήθως συνοδεύεται και από υγρασία. Η υγρασία επηρεάζει τις προπέλες, τα οποία επηρεάζουν άλλες λειτουργίες του drone. Ο υγρός αέρας είναι ελαφρύτερος από τον στεγνό που σημαίνει ότι έχει χαμηλότερη πυκνότητα. Επηρεάζεται δηλαδή το Density Altitude, με αποτέλεσμα οι προπέλες να δουλεύουν περισσότερο

Ηλεκτρονικά
Αν ανοίξετε το drone σας θα δείτε τα ηλεκτρονικά μέρη. Χωρίς αυτά το drone δεν πετά. Αν εκτεθούν σε υψηλές θερμοκρασίες, αρχίζουν να δυσλειτουργούν. Αυτό αφορά και τα κινητά\tablet που χρησιμοποιείτε. Άνοδος της θερμοκρασίας, αυξάνει τη χρήση της CPU, με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν και να έχουν ως συνέπεια τη διακοπή της εικόνας, δεδομένων ή ακόμα και κλείσιμο της εφαρμογής ή της συσκευής.

Χρώμα
Τα drone με σκούρα χρώματα ζεσταίνονται πιο γρήγορα από τα drone με ανοικτά χρώματα.

Κάμερα
Αν τη μεταφέρετε απότομα από ψυχρό περιβάλλον σε θερμό πχ από το αυτοκίνητο με A/C στο περιβάλλον, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να θαμπώσει ο φακός.

Mπαταρία
Όταν πετάτε, οι μπαταρίες σας θα υποστούν δραματικές αλλαγές θερμοκρασίας και αν αποφασίσετε να τις φορτίσετε αμέσως μετά την πτήση, το ενσωματωμένο σύστημα διαχείρισης μπαταριών μπορεί να σας απαγορεύσει να φορτίσετε. Ο λόγος είναι ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να καταστραφούν οι μπαταρίες αμέσως μετά τη χρήση ή όταν είναι πολύ ζεστές. Εάν αποφασίσετε να φορτίσετε μια υπερθερμασμένη μπαταρία, οι τέσσερις λυχνίες LED θα αναβοσβήνουν συνεχώς. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να περιμένετε να κρυώσει η μπαταρία πριν φορτιστεί ξανά.
Μπορεί να παρατηρήσετε ότι οι μπαταρίες σας μπορούν να διογκωθούν μετά την πτήση σε υψηλές θερμοκρασίες ή κατά την αποθήκευση σε ζεστό χώρο. Είναι σημαντικό να αποθηκεύετε πάντα τις μπαταρίες σας σε δροσερό ξηρό χώρο και χωρίς επαφή με το ηλιακό φως. Εάν η μπαταρία σας διογκωθεί, αφήστε την αχρησιμοποίητη και με την πάροδο του χρόνου η διόγκωση ενδέχεται να εξαφανιστεί, εάν δεν το κάνει, η μπαταρία ενδέχεται να χρειαστεί να αντικατασταθεί.


ΗΟΤ Summer Checklist
· Ελέγξτε τον καιρό.
· Μην πετάτε σε θερμοκρασίες που υπερβαίνουν τη μέγιστη θερμοκρασία λειτουργίας (40 βαθμοί Κελσίου).
· Μην φορτίζετε την μπαταρία σας αμέσως μετά την πτήση.
· Χρησιμοποιήστε μια κουκούλα οθόνης ή μια εξαιρετικά φωτεινή οθόνη.
· Βεβαιωθείτε ότι η συσκευή σας δεν υπερθερμαίνεται όταν χρησιμοποιείτε το drone σας.
· Αφήστε κενά μεταξύ πτήσεων
· Προφυλάξτε τον εαυτό σας από τον ήλιο και φροντίστε να παραμείνετε ενυδατωμένοι
· Μην αφήνετε το drone πολύ ώρα σταθερό σε κατάσταση hovering. Αυτό δεν αφήνει το drone να κινείται και να επιτρέπει έτσι τον αέρα να κρυώνει τα ηλεκτρονικά του.
· Αποφύγετε τη χρήση της λειτουργίας sport, καθώς αυτή η λειτουργία θα αποφορτίσει την μπαταρία πιο γρήγορα και θα αυξήσει τη θερμοκρασία πιο γρήγορα.
· Προσπαθήστε να βρείτε ένα σκιερό μέρος για να χειριστείτε το drone
· Αφαιρέστε προστατευτικές θήκες από το κινητό\tablet
· Διατηρείστε τον εξοπλισμό σας σε σκιερό μέρος.
· Φορτίστε πλήρως τις μπαταρίες
· Μετά την πτήση αφαιρέστε την μπαταρία ώστε να βοηθήσετε και αυτή και το drone να κρυώσει γρηγορότερα


Tip. Πετάξτε την “Golden Hour”
Εκμεταλλευτείτε τις χαμηλές θερμοκρασίες κατά την δύση του ηλίου και τα θερμά χρώματα. Το τελικό αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει

Αποκτήστε Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Χειριστή DRONE από την MAKdRONE

ΣΤΡΑΙΤΣΑ 2 – ΘΕΡΜΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ : 231-7007300

https://www.makdrone.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ