Συνέντευξη με την Τζίνα Προκοπίου

- Advertisement -

Η Τζίνα Προκοπίου είναι από τις λίγες γυναίκες χειριστές drone στην Ελλάδα και με έδρα της , την όμορφη Σέριφο, ασχολείται επαγγελματικά, με εργαλείο της το drone, στην φωτογράφιση ξενοδοχείων – ενοικιαζόμενων οχημάτων – σκαφών και γενικά με την προβολή της εστίασης και του τουρισμού


Διαβάστε την συνέντευξη :

Πώς και πότε εκπαιδευτήκατε στον χειρισμό των drones, έναν παραδοσιακά μέχρι τώρα ανδροκρατούμενο χώρο ;

Αν και πετούσα αρκετό χρονικό διάστημα πρίν πάω σε κάποια σχολή το 2018 πήρα την απόφαση να πιστοποιηθώ ως επαγγελματίας χειριστής drone.

Ποιός ήταν ο λόγος της απόφασής σας ;

Πιστεύω η αγάπη τόσο  για τις πτήσεις όσο και για τις λήψεις ήταν  εκείνα που έδωσαν πάτημα για κάτι ανώτερο και ήθελα να δώσω κάτι το παραπάνω στις εώς πρότινος τότε  επίγειες λήψεις.

Ποιό είναι το αγαπημένο σας μοντέλο, δεδομένου και του αντικειμένου των βιντεοσκοπήσεων σας και γιατί;

Αν και έχω πετάξει με αρκετά μοντέλα, τα dji  phantom έχουν  μια ξεχωριστή θέση για μένα καθώς όπως σε κάθε νησί , έτσι και εδώ στη σέριφο το να έχει αέρα είναι το κάτι συνήθες άρα απαιτείται ένα drone το οποίο θα αντέχει στους δυνατούς αέρες  αλλά να έχει και πολύ καλή κάμερα.

Η Σέριφος έχει το κλασικό κυκλαδίτικο ανάγλυφο, με υπέροχη Χώρα, στο ψηλότερο μέρος του νησιού και καταπληκτικές παραλίες.Εσείς στα γυρίσματα σας, που δίνετε έμφαση ;

Συνήθως στην παράδοση, τι εννοώ , το κλασσικό κυκλαδίτικο καλντερίμι, το μύλο,  τα λευκά σπίτια με θέα τη θάλασσα,  το αμπέλι κλπ αλλά που πίστεψε με αξίζει να τα δει κανείς,  οχι μονο season αλλα και το χειμώνα όπου το σκηνικό αλλάζει.

Ακολουθείτε κάποιες συγκεκριμένες τεχνικές βιντεοσκόπησης και εναέριας κινηματογράφισης ;

Δίνω μεγάλη έμφαση στα reveal καθώς αυτό είναι που κεντρίζει περισσότερο το μάτι.Ανάλογως το τι υπάρχει γύρω απο το κεντρικό θέμα θα είναι κσι η τεχνική ,π.χ σε ένα σκάφος αναψυχής δε θα στείλω επιτόπου το drone εκεί αλλά θα χρησιμοποιήσω κάποιο σταθερό εμπόδιο στη στεριά που θα το ‘’κρύβει’’.

Η Σέριφος είναι απο τα πιο αναπτυσσόμενα νησιά του Αιγαίου με τους επισκέπτες να αυξάνονται γεωμετρικά. Ποιός είναι ο λόγος για αυτό και πώς βλέπετε το μέλλον ;

Λόγω του οτι είμαστε κοντά στην Αθήνα  ο επισκέπτης μπορεί να έρθει στο νησί  μας εντός 2 ωρών με ταχύπλοο ή 4 ωρών  με συμβατικό, απλά με την παρούσα κατάσταση που πλήττει όλους άγνωστο το τι μέλλει γενέσθαι.

Ποιό είναι το αγαπημένο σας θέμα για αεροκινηματογράφιση, στο όμορφο νησί σας ;

Όπως  είπα και πιο πρίν αγαπημένο θέμα  είναι  οι λήψεις που αφορούν την παράδοση, οικισμοί, ξωκλήσια, καλντερίμια, αλώνια, μύλους και απαθανατίζοντάς τα κρατάμε παρακαταθήκη για το αύριο.Ο κόσμος αλλάζει  με ταχείς ρυθμούς,  το ίδιο  και  το νησί.

Και ποιό είναι το γύρισμα που θέλετε, αλλά δεν έχετε κάνει ακόμα;

Θα ήθελα σε συνεργασία με κάποια εταιρία να ταξιδεύω για προβολή διάφορων τοπίων και παραδόσεων της χώρας μας απο ψηλά.Είχε γίνει στο παρελθόν ανάλογη κίνηση με μια ακτοπλοϊκή.Είναι κάτι που θα το έκανα ξανά με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση. Είναι κίνητρο μεγάλο το να κάνεις αυτό που αγαπάς.

Αντιλαμβάνονται οι επιχειρηματίες του τουρισμού την ανάγκη της αεροκινηματογράφισης ως εργαλείο του μάρκετινγκ ;

Δυστυχώς οι περισσότεροι ρίχνουν το βάρος όσο αφορά τις διαφημίσεις των επιχειρήσεων τους κυρίως στις επίγειες λήψεις, πχ τι και αν έχει κάποιος ενα μοντέρνας αρχιτεκτονικής συγκρότημα ή ακόμα και εστιατόριο με υπέροχη θέα  άξιο να το δει κανείς απο ψηλά και θα τον τραβήξει να μεταβεί εκεί για διαμονή ή φαγητό.

Επίγειες  λήψεις στη σελίδα τους περισσότερες φορές έχουν γίνει απ τους ίδιους τους ιδιοκτήτες.

Περισσότερες πληροφορίες για την Τζίνα Προκοπίου και της Pegasus μπείτε εδώ : https://www.facebook.com/pegasuslivadiserifos

ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ : 22810-52414

Email : gjserifos@gmail.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ